Teknoloji

Slack Rusya’daki kullanıcı hesaplarını askıya alıyor

slack salesforce

Rusya’daki pek çok şirketin Slack erişimi herhangi bir açıklama olmadan kesildi. Axios’un haberine göre, kurumsal mesajlaşma uygulaması Rusya’ya yönelik uluslararası yaptırımlar çerçevesinde bu kararı aldı. Slack’in sahibi Salesforce, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Rusya’daki operasyonların durduracağını açıklamıştı.

Pek çok şirketin iç iletişiminde önemli bir rol üstlenen Slack ile dosya paylaşımı yapmak da mümkün. Bu nedenle platform müşterilerinin önemli bilgilerini de saklıyor. Şirketlerin Slack’e erişiminin kesilmesi, aynı zamanda verilerini indirme imkanlarının da ellerinden alınması anlamına geliyor. Bu kararın hazırlıksız yakalanan şirketler adına sıkıntı yaratacağı söylenebilir.

Slack’in sahibi Salesforce, geçtiğimiz günlerde Rusya’daki faaliyetlerini durdurma kararını duyurmuştu. Açıklamada şirketin ülkede çok fazla müşterisi olmadığı belirtilirken, çıkış operasyonunun da bir önceki hafta itibarıyla başladığı ifade edilmişti.

Slack’ten konuyla ilgili olarak Axios’a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Slack’in ABD ve faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerdeki yaptırım mevzuatına uygun olarak hareket etmesi gerekiyor. Bu da bazı durumlarda hesapların herhangi bir bildirim olmadan askıya alınmasını gerektiriyor. Durumdan etkilenen müşterilerimizle hesap durumları konusunda yasaların izin verdiği ölçüde iletişim içindeyiz.”

Slack, hesaplarını askıya aldığı Rus müşterilerinin verilerini silmiyor. Ancak şirketlerin Rusya’ya yönelik yaptırımlar askıya alınana kadar verilerine ulaşması mümkün olmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER