Teknoloji

Slack otomatik olarak kaldırılan durum mesajlarını kullanıma sundu

Kurumsal haberleşme ve ortak çalışma uygulaması Slack, sessiz sedasız yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bundan böyle kullanıcılar, platformdaki durum mesajları için bir süre belirleyebilecek. Bu süre sona erdiğinde durum mesajı otomatik olarak kaldırılacak.

Özellikten yararlanmak için Slack’i mobil veya masaüstünde tekrar başlatmak yeterli olacak. Şirket durum mesajları için oluşturduğu destek sayfasında da yeni özelliği anlatan değişiklikler gerçekleştirdi.

Bundan böyle durum mesajı ekranı açıldığında varsayılan durum mesajları, yanlarına eklenen sürelerle gösterilecek. Toplantı için 1 saat, ulaşım için 30 dakika, tatil içinse ucu açık bir zaman dilimi gösteriliyor. Durum mesajları üzerinde daha fazla kontrol isteyenler de kendi mesajlarını oluşturup mesajın kalmasını istedikleri süreyi kendileri belirleyebilecek.

slackSlack durum mesajı özelliğini geçtiğimiz yılın nisan ayında kullanıma sunmuştu. Durum mesajları sayesinde çalışanların iş arkadaşlarıyla gereksiz bir mesaj trafiği içine girmesi engellenmişti. Durum mesajları için zamanlama özelliğiyle birlikte kullanıcıların bu mesajları unutmasından kaynaklanan küçük problemler de ortadan kalkacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER