Teknoloji

Slack’ten sürpriz Microsoft Teams entegrasyonu açıklaması

Slack microsoft dm

Slack, Microsoft Teams görüşme özelliklerini kendi platformuna entegre edeceğini açıkladı. Bu entegrasyon sayesinde iki rakip servisin kullanıcıları birbirlerini arayabilecek. Böylelikle iki servis arasındaki uçurum ciddi anlamda kapanmış olacak. Konuya ilişkin duyuruyu bir analist toplantısında konuşan Slack CEO’su Stewart Butterfield yaptı.

Slack söz konusu görüşme entegrasyonunun nasıl işleyeceği konusunda bilgi vermedi. Ancak şirket geçtiğimiz yıl uygulamalarının Microsoft’un Office 365 uygulamalarıyla birlikte kullanımını kolaylaştıracak bazı adımlar atmıştı.

Outlook takvim ve e-postalarının Slack’e entegrasyonu ve OneDrive dosyalarına erişim gibi bazı özellikler sunulan imkanlar arasında yer alıyor. Slack söz konusu özellikleri Microsoft’la yakın bir çalışma yürütmeden, Microsoft’un herkese açık API’larını kullanarak hazırlamıştı.

Slack’le Microsoft Teams arasındaki bu entegrasyonun ne zaman hazır hâle geleceği şu an için bilinmiyor. Bu entegrasyonun iki tarafın ortak çalışması doğrultusunda sunulduğuna dair de henüz bir işaret yok. İki platform arasındaki rekabetin sertliği de bu işbirliğini daha ilginç hâle getiriyor.

Slack ve Microsoft Teams, kurumsal şirketlerin iletişim ihtiyaçlarını karşılama konusunda büyük bir rekabet içinde. Yola Slack’ten daha sonra çıkan Microsoft Teams, geçtiğimiz yıl itibarıyla günlük aktif kullanıcı sayısında öne geçmeyi başarmıştı. Küresel yeni tip koronavirüs salgını da bu iki platforma olan ihtiyacı biraz daha artırmış durumda. Microsoft Teams’in günlük aktif kullanıcı sayısı salgınla birlikte 44 milyonu bulurken, Slack de 12.5 milyon kişinin aynı anda platforma bağlandığını ve bunun bir rekor olduğunu duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER