Teknoloji

Popüler şirket içi iletişim uygulaması Slack’in CEO’su görevi bırakıyor

slack salesforce

Şirket içi iletişim uygulaması Slack’in kurucusu ve CEO’su Stewart Butterfield, önümüzdeki ay itibarıyla platformdan ayrılacağını açıkladı. Platformun CEO’luğunu çatı şirketi Salesforce’un yürütücü başkan yardımcısı Lidiane Jones devralacak.

Salesforce CEO’su Bret Taylor da kısa bir süre önce 2023’ün başlarında görevi bırakacağını açıklamıştı. Butterfield kendi kararının Taylor’ın kararından bağımsız olduğunun altını çizdi. Şirket içi iletişim kanalında bir paylaşım yapan Butterfield, ayrılığı uzun süredir planladığını ve zamanlamanın tuhaf olduğunu dile getirdi.

2013’te kurulan platform, kısa süre içinde şirket içi iletişim alanında popüler çözümlerden biri olmayı başarmıştı. Ancak günümüzde Microsoft Teams ciddi anlamda şirketi zorluyor.

Slack 27.7 milyar dolar karşılığında Salesforce tarafından satın alınmıştı

2020’de Microsoft’u Avrupa Komisyonu’na şikayet eden şirket, rakibinin Office uygulamalarıyla kendisine haksız bir avantaj elde ettiğini öne sürmüştü. Salesforce 2020’nin sonlarında Slack’i 27.7 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Konuyla ilgili olarak Salesforce tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Stewart inanılmaz bir lider ve Slack gibi muhteşem bir şirket yarattı. İki şirketin başarılı şekilde entegre olmasına öncülük etti ve platformu Salesforce’un Customer 360 platformuna yerleştirdi.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER