Teknoloji

Skype Windows Phone uygulaması Cortana entegrasyonu kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype-windows-phone-8-1-030414

Microsoft Windows Phone 8.1 Skype’ı güncelleyerek Cortana desteğini tamamen entegre etti. Windows Phone’un en son versiyonunu kullanan, bununla birlikte Cortana’dan da yararlanabilen kullanıcılar, Skype uygulamasını açmadan sesli veya görüntülü görüşme başlatabilecek.

“Skype, get (kişi adı) on screen” veya “Skype, video call (kişi)” gibi kısa komutlar ara butonuna basılı tutularak Cortana etkinleştirildikten sonra kullanılabilecek. Microsoft bu tarz Cortana entegrasyon yöntemlerini üçüncü taraflara da açıyor, böylelikle Facebook ve benzeri uygulamalar da ilerleyen aylarda bu sistemin avantajlarından yararlanabilecek.

Windows Phone 8.1 için Skype güncellemesinin diğer yenilikleri arasında son gönderilen mesajı düzenleme, itme bildirimlerinde yapılan iyileştirmeler ve uygulamanın kaldığı yerden hızlı şekilde devam etmesi de bulunuyor. Son versiyonla birlikte uygulamanın dil desteği de 19’dan 51’e çıkarıldı.

Skype’ın en yeni Windows Phone 8.1 uygulaması, Windows Phone 8.1 ile çalışan cihazlar tarafından Windows Phone Mağaza’dan yüklenebilir. Bu, şu an için Türkiye’de sadece Lumia 630 kullanıcılarının bu güncellemeden yararlanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca Cortana henüz Türkiye’de aktif olmadığı için bu güncellemeyle gelen en önemli özellik kullanılabilir olmayacak.

İLGİLİ HABERLER