Teknoloji

Skype Web beta sürümü dünya çapında kullanıma sunuluyor

skype-010515

Microsoft, Skype Web beta sürümünü haziran ayı içinde ABD ve Birleşik Krallık’ta daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunmuştu. Şirket şimdi beta sürecine tüm dünyayı dahil etmeye hazırlanıyor. Skype’ın tarayıcılar üzerinde çalışacak versiyonu olan Skype Web ile anında mesajlaşmak mümkün olacak.

Web üzerinden sesli veya görüntülü sohbet gerçekleştirmek isteyenlerin ise kullandıkları tarayıcı ve işletim sistemine uygun bir eklenti indirmesi gerekecek. Skype Web uygulaması halen beta sürecinde olduğu için sesli ve görüntülü sohbet özelliğini tüm tarayıcılar desteklemeyecek.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada Chromebook bilgisayarlar için sunulan desteğin şu an için kısıtlı olduğu ve Chrome OS üstünde Skype Web’in sadece anında mesajlaşma özelliğinden faydalanılabileceği belirtildi. Microsoft, önümüzdeki dönemde Chromebook’lar için de sesli ve görüntülü sohbet desteğini sunmayı planlıyor. Yazılım devi, Skype Web’de sesli ve görüntülü sohbet için eklentilere olan ihtiyacın ortadan kalkması için aralarında Google’ın da bulunduğu şirketlerle birlikte çalışmayı sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER