Teknoloji

Skype Translator kullanıcılarına birden fazla dili konuşturmak için yola çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

skype-logo-buyuk

Microsoft’un sahibi olduğu Skype, bugünden itibaren insanlar arasındaki sesli görüşmelerde çeviri desteği sunacak. Ön izleme programının ilk safhasında İngilizce ve İspanyolca konuşanlar birbirleriyle kendi ana dillerini konuşarak iletişim kurabilecek. Bu özellik kulağa oldukça sihirli gibi gelse de, arkasında Microsoft araştırma ekibinin yıllar boyunca sürdürdüğü çalışmalar yatıyor. Skype çatısı altında sunulan canlı tercüme desteği dünyada iletişimi değiştirme potansiyelini de bünyesinde barındırıyor.

Skype Translator’ın ön izleme sürümü şu an için sadece Windows 8.1 ve Windows 10’un ön izleme sürümlerinde çalışıyor. Serviste İngilizce veya İspanyolca konuşan kişinin kelimeleri sesli ve yazılı olarak karşı tarafa aktarılıyor. Şirket daha önce bu özelliğin demosunu gerçekleştirirken İngilizce ve Almanca arasında çeviri gerçekleştirse de, ön izlemede İngilizceye İspanyolca eşlik ediyor. İspanyolca konuşan nüfusun büyüklüğü göz önüne alınınca bu karar kulağa oldukça mantıklı geliyor.

ABD ve Meksika’da sınıflarda test edilen Skype Translator ön izlemesinin özellikle video konferanslar konusunda önemli bir açığı kapatması bekleniyor. Ön izleme sürümünün yayınlanmasıyla birlikte Skype’ın tercüme desteğini çok daha geniş kapsamlı bir çerçevede test etmesinin de önü açılıyor. Skype Translator ile 40’ı aşkın dil için yazılı mesaj desteği de sunuluyor. Skype Translator’ın ön izlemesinden faydalanmak için Skype’ın web sitesi aracılığıyla bir davetiye talebinde bulunmak gerekiyor. MTT1724 kodunu kullandığınız takdirde bu davetiyeye biraz daha hızlı sahip olabileceğinizi belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER