Teknoloji

Skype Translator Arapça desteğine kavuştu

skype translator arapca

Skype, görüntülü sohbet denince pek çok kişinin aklına gelen ilk platform olma niteliği taşıyor. Ancak Microsoft bu niteliğinin üstüne yeni şeyler eklemeyi amaçlıyor. Şirketin aynı dili konuşmayanların iletişim kurmasına yardımcı olacak hamleleri de bu amaç doğrultusunda değerlendirilebilir.

2014’te devreye giren Skype Translator, farklı dili konuşanların gerçek zamanlı olarak sesli iletişim kurabilmelerini mümkün kılmıştı. Skype, çeviri aracına yeni bir dil daha ekledi ve kullanıcılarına Arapça çeviri desteği de sunmaya başladı.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, çeviri aracının Modern Standart Arapçayı desteklediği belirtildi. Bu dil genellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da konuşuluyor. Ancak Arapçanın yerel pek çok diyalektinin bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, Modern Standart Arapçanın okullarda öğretilen ve gazeteciler tarafından kullanılan dil olduğunun altı çiziliyor. Skype Translator Arapça dışında İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Çince (Mandarin), İtalyanca ve Portekizce (Brezilya) desteği sunuyor.

Teknik açıdan Skype Translator aracılığıyla desteklenen dillerin tamamı arasında çeviri yapılabiliyor. Ancak Microsoft, en kaliteli çevirilerin İngilizce ve diğer diller arasında gerçekleştirildiğinin altını çiziyor. Kullanımın artması ve Skype’ın otomatik öğrenme teknikleri sayesinde İngilizce dışındaki diller arasındaki çevirilerin de gelişmesi öngörülüyor.

Şu an için çeviri aracı sadece Skype’ın Windows uygulamasında kullanılabiliyor. Özelliği aktif hâle getirmek için konuşma ekranındaki küre ikonuna tıklamak gerekiyor. Microsoft, Skype içinde yazılı sohbetleri çevirme imkanını ise 50 dilde sunuyor. Ancak Windows işletim sistemi kullanmak, bu özellik için de gerekli koşullar arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER