Teknoloji

Microsoft Skype Translator tercüme özelliğini Windows uygulamasında sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype-translator-021015

Microsoft Skype Translator işlevini bundan yaklaşık bir yıl önce Windows 8 için tasarlanan bağımsız bir uygulama olarak çıkarmıştı. Yazılım devi şimdi bu etkileyici tercüme özelliğini doğrudan Skype’ın masaüstü versiyonuna ekliyor, böylelikle Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 kullanıcılarının bu destekten yararlanmalarına izin veriyor.

Skype Translator özelliği ile başlangıçta aralarında İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Mandarin Çincesi ve İspanyolca’nın bulunduğu altı dil destekleniyor. Skype bu dillerden herhangi birisiyle gerçekleştirilen herhangi bir dili diğerine çeviriyor, böylelikle aynı dili konuşmayan iki kişi, birbirlerinin dillerini öğrenmeden anlaşabiliyor.

Microsoft’un Skype ekibi, dil engellerini aşmak ve dünya genelindeki herkesi yakınlaştırmanın Skype için uzun zamandır peşinde koşulan bir rüya olduğunu söyledi. Microsoft genelindeki araştırmacıların, mühendislerin ve birçok çalışanın bu hayali gerçeğe dönüştürmek için sıkı şekilde çalıştığı belirtildi. Ekip, bu teknolojiyi daha fazla cihaza getirmeyi planladığını da vurguladı.

Microsoft önümüzdeki birkaç hafta içinde Windows için Skype masaüstü uygulamasına bir güncelleme getirecek ve görüşme sırasında yeni bir tercüme butonu ekranda belirecek. Tercüme özelliği hem sesli hem de görüntülü görüşmelerde kullanılabilecek. Ancak anında mesajların tercüme edilmesi istendiğinde toplamda 50 dil için destek sunuluyor.

Skype Translator’ın Mac, iOS ve Android sürümlerine ne zaman geleceği bilinmiyor. Ancak Microsoft’un platformlar arası yaklaşıma odaklandığını düşündüğümüzde, bunun yakın gelecekte gerçekleşmesini bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER