Teknoloji

Skype sohbet bildirimlerini sadece o an kullanılan cihaza iletecek

skype-windows-phone-8-1-030414

Skype, eğer birden fazla cihazınızda bu servisten yararlanıyorsanız, her cihazınıza bildirim göndererek sizi rahatsız etmek istemiyor. Şimdiye kadar Skype kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden bir tanesi olan bu durum değişiyor, duyurulan yeni bir özellikle bildirimler sadece o an kullanmakta oldukları cihaz üzerinden sohbet bildirimlerini alacak.

Bu yeni özellik “aktif uç nokta” olarak adlandırılıyor ve bugün itibarıyla Skype’a birden fazla cihazla giriş yapıp arkadaşlarınıza sohbet mesajları gönderdiğinizde, Skype sahip olduğunuz bütün cihazlar yerine sadece o an kullanmakta olduğunuz cihaza bildirim gönderiminde bulunacak. Yani eğer Skype hem dizüstü bilgisayarınızda hem de telefonunuzda açıksa, ancak o an akıllı telefonunuzu kullanıyorsanız, sohbet bildirimleri sadece akıllı telefona iletilecek ve başka bir yerde çıkmayacak.

Aktif uç nokta özelliğinin önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulması bekleniyor. Bu özelliğe erişebilmek için Skype’ın en güncel versiyonunu kullanmanız zorunlu olacak.

İLGİLİ HABERLER