Teknoloji

Skype çeviri servisinin ön izleme versiyonunu yayınladı

skype-ceviri-041114

Farklı dilde konuşan biriyle sohbet etmek zor bir şey olsa da, teknoloji dillerin oluşturduğu bariyerleri aşma konusunda da imdada yetişiyor. Google’ın çeviri servisi özellikle seyahat edenlere fazlasıyla yardımcı olsa da, telefon veya video görüşmelerinde gereken yetkinliği sunamayabiliyor. Bu açığı kapatmak için harekete geçen Skype, Windows 8.1 işletim sisteminde kendi çeviri özelliklerini test etmeye başladı. Skype kullanıcıları hem sesli görüşmelerde hem de video görüşmelerinde çeviri hizmetinden faydalanabilecek. Halen test aşamasında olan özelliğin gelişimi için Microsoft gözünü cesur gönüllülere dikmiş durumda.

Skype’ın çeviri özellikleri bir süredir bekleniyordu. Yayınlanan beta sürüm şirket tarafından daha önce açıklanan zaman çizelgesiyle örtüşüyor. Şu an için sadece belli dillerin çeviri programına dahil olduğu açıklanırken, bu dillerin tam listesi paylaşılmadı. İngilizce ve İspanyolca gibi çok sayıda kişinin konuştuğu dillerin programın kapsama altında olması muhtemel gözüküyor.

Anında mesajlaşma kısmında Skype’ın çeviri özelliği pek çok kişinin tahmin edebileceği bir yapı içinde işliyor. Mesaj bir sunucuya yönlendiriliyor, ardından sunucu çevrilen mesajı karşı tarafa iletiyor. Görüntülü ve sesli sohbet için de aynı mantık işliyor, ancak işin o kısmında Microsoft sırtını sesli kontrollere yaslıyor. Video sohbetlerde çevirinin ekranın alt kısmında yazılı olarak gösterilmesi göze oldukça hoş geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER