Teknoloji

Sızan Windows 10 ekran görüntüleri yeni arayüzü ve üç boyutlu canlı kutucukları gösteriyor

windows-10-ekran-goruntusu-sizinti-290415-1

Microsoft, Windows 8 ile birlikte şeffaf ve bulanık bir görüntü oluşturan Aero Glass efektini kullanmaktan vazgeçmişti. Görünen o ki, yazılım devi Windows 10 ile birlikte Aero Glass’a, kısmen de olsa, geri dönecek. Çin merkezli internet sitesi IT Home tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, Windows 10’un en yeni şirket içi sürümlerinde Başlat menüsünde bulanık bir şeffaflık efekti kullanıldığını gösteriyor. Söz konusu efekt uygulama pencerelerine yansımazken, Windows Vista ve Windows 7’de kullanılan Aero Glass efektinin aynısı gibi gözüküyor.

windows-10-ekran-goruntusu-sizinti-290415-3

Microsoft’un bugün (29 Nisan) akşam saatlerinde düzenleyeceği Build 2015 açılış etkinliğinde Windows 10’un arayüzüne dair pek çok bilinmeyeni açıklaması bekleniyor. Yayınlanan ekran görüntülerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise canlı kutucuklardaki değişiklik oluyor. Yeni üç boyutlu dönüş efekti sayesinde Metro tarzı dönüşlerden uzaklaşma sağlanıyor.

windows-10-ekran-goruntusu-sizinti-290415-2

Başlat menüsünün açılışında da farklı bir efekt kullanılması ayrıca göze çarpıyor. Dijital asistan Cortana’nın arayüz deneyimini de önemli ölçüde iyileştirdiği görülen Microsoft, arama özelliğini Başlat menüsüne entegre ederken; ayarlar ve seçeneklere hızlı erişimi de mümkün kılıyor. Cortana’daki siyah ve beyaz dokunuşlar da Microsoft’un Windows 10’daki tema değişikliklerine uyum gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER