Eğlence

SiriusXM Pandora’yı 3.5 milyar dolar karşılığında satın alıyor

pandora siriusxm

SiriusXM, Pandora‘yı 3.5 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardı. Pandora’yı ve markasını muhafaza edecek olan uydu radyosu şirketi, kendisinden daha büyük bir yapıyı bünyesine katmış oldu.

Pandora hâli hazırda 70 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip. Bu kullanıcı tabanının 5.6 milyonluk kısmını ücretli aboneler oluşturuyor. SiriusXM’in abone sayısı ise 36 milyon seviyesinde seyrediyor.

SiriusXM, geçtiğimiz yılın haziran ayında Pandora’nın yüzde 19 hissesi için 480 milyon dolar ödemişti. Bu da o dönemde SiriusXM’in Pandora’nın tamamını satın alacağına dair iddiaları gündeme getirmişti. Pandora, SiriusXM’in portföyünde mevcut internet radyolarının üstüne bir tür tamamlayıcı hizmet gibi işleyecek.

Pandora‘nın geçmişi 20 yıla yaklaşsa da, şirket son yıllarda Apple Music ve Spotify gibi rakiplerinin karşısında tutunmakta sıkıntı yaşamıştı. 2017’de Pandora Premium servisini kuran şirket, kullanıcılara kişiselleştirilmiş özel listeler oluşturma imkanı sağlamıştı. Pandora, 2018’in ilk yarısında 200 milyon dolar kaybetmişti. SiriusXM ile bu kayıpların önlenip önlenemeyeceği zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER