Teknoloji

Siri’nin üçüncü taraf uygulama desteği genişleyebilir

Apple’ın sanal asistan servisi Siri’de sunduğu üçüncü taraf uygulama ve servis desteğinin kapsamını genişleteceği iddia ediliyor. The Information’da yer alan habere göre, Apple Siri’nin arama fonksiyonlarını ve çeşitli yeteneklerini geliştirmek istiyor. Haberde Siri’nin bir araç veya otel rezervasyonu yapma yeteneğinden yoksun olduğu ve Apple’ın mesajlaşma uygulamasını kısa mesaj gönderme dışında kullanamadığı, ancak bu durumun yakında değişebileceği belirtiliyor.

ios-7-siri-180613

Apple’ın Siri için belli görevleri gerçekleştirebilecek bir özellik seti geliştirdiği iddiası bir süredir konuşuluyor. Apple ile doğrudan anlaşma gerektirmeyen üçüncü taraf entegrasyonlarına yönelik desteğin kapsamının genişletileceği de gelen haberler arasında yer alıyor. Halihazırda Siri kapsamında Open Table ve Wolfram Alpha gibi üçüncü taraflara yönelik entegrasyon desteği bulunuyor.

Apple’ın Siri’yi daha kullanışlı hale getirme misyonu doğrultusunda gerçekleştirmeyi planladığı değişikliklerin iOS 8 ile birlikte hayata geçebileceği belirtiliyor.

İlgili >> The Information

İLGİLİ HABERLER