Teknoloji

Siri iOS 11 ile birlikte daha “insansı” bir sese kavuşacak

apple siri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

siri ios 11Apple’ın dijital asistanı Siri’nin konuşma şekli, kullanıma sunulduğu 2011’den bu yana ciddi ölçüde değişti. Dijital asistanın sesindeki robotik tını giderek azalsa da, bu değişim hâlâ sürüyor. Siri iOS 11 ile birlikte daha “insansı” bir ses tonuna kavuşacak.

Peki Apple bu değişimi nasıl gerçekleştiriyor? Derin öğrenme algoritmalarından ciddi anlamda yararlanan Apple mühendisleri, süreci nasıl yürüttüklerini şirketin otomatik öğrenme çalışmalarını paylaştığı sayfasında yayınlanan bir yazıyla anlattı.

Apple’ın mühendisleri tarafından kaleme alınan makalede şu ifadeler geçiyor: “iOS 10 ile başlayan ve iOS 11’in getirdiği yeniliklerle devam eden süreçte, Siri’nin sesini derin öğrenme üzerinden şekillendiriyoruz. Sonuç olarak ortaya daha pürüzsüz ve doğal bir ses çıkıyor. Bu sayede Siri’nin kişiliği parlamayı başarıyor.”

Siri iOS 11 ile birlikte yenilenmiş bir arayüze de kavuşacak

Apple’ın dijital asistanının iOS 11 ile geçireceği değişim sadece ses tonuyla sınırlı kalmayacak. Dijital asistanın arayüzünde de bazı değişikliklerin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu değişimin tepeden tırnağa olması öngörülmese de, Siri’yi daha modern bir çizgiye kavuşturacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER