Teknoloji

Siri iOS 11 ile daha doğal konuşacak ve yeni bir arayüze kavuşacak

apple siri

siri ios 11Apple’ın dijital asistanı Siri de yeni işletim sistemi iOS 11 ile birlikte önemli bir değişimden geçecek. Siri iOS 11 ile birlikte kavuşacağı yeni sesi ile daha doğal konuşmaya başlayacak. Görselleşen arayüz ise kullanıcıların orijinal sorusuna bağlı olarak önerilerde bulunacak ve takip aksiyonları sunacak.

Siri yeni işletim sistemiyle çeviri konusunda da daha yetenekli hâle gelecek. Dijital asistan İngilizceden Almanca, Çince, Fransızca, İspanyolca ve İtalyancaya çeviri yapabilecek. Şu an için beta etiketi taşıyan bu özelliğe yakında yeni çeviri kombinasyonları da eklenecek.

“Cihaz üstünde öğrenme” adını taşıyan yaklaşım ise Siri’nin mevcut kullanım alışkanlıklarından hareket ederek bir sonraki aksiyon üzerinde daha iyi bir tahminde bulunmasını sağlayacak. Apple’dan yapılan açıklamaya göre, öğrenilen alışkanlıklar kullanıcının cihazları arasında eş zamanlancak. Ancak bu alışkanlıklar başkaları tarafından görülemeyecek ve takip edilemeyecek.

Siri iOS 11 ile üçüncü taraf uygulamaları kucaklamayı sürdürüyor

iOS 11 ile Siri üçüncü taraf uygulama desteği konusunda biraz daha açık hâle geliyor. Yeni işletim sistemi sürümüyle geliştiriciler Siri’yi uygulama içinde görev yönetimi gibi işlemler için kullanabilecek.

İLGİLİ HABERLER