Eğlence

SimCity NES prototipi neredeyse 30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı

simcity nes

Teknoloji dünyasındaki hızlı gelişimin oyun ekosistemini de kapsadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak oyun ekosistemindeki bu hızlı gelişim sürecinin sadece günümüze özgü olmadığını da belirtmek gerekiyor. Geçmişte de uzun süre boyunca geliştirilen ve sona yaklaşan oyunların rafa kaldırıldığı biliniyor. Yaklaşık 30 yıl sonra ortaya çıkan SimCity NES versiyonunun prototipi bu duruma güzel bir örnek teşkil ediyor.

Bu noktada 1991 yılında SimCity için bir SNES versiyonunun yayınlandığını belirtmekte fayda var. Ancak The Video Game History Foundation (Video Oyun Tarihi Vakfı) tarafından yayınlanan bir blog yazısı, işin arkasında daha uzun bir hikayenin bulunduğunu gösteriyor. Ancak oyunun yapımcısı Maxis ve Nintendo’nun aynı zamanda oyunun NES versiyonunu geliştirdiği, ancak bu versiyonunun hiç yayınlanmadığı belirtiliyor. Vakıf tarafından yapılan paylaşımda oyunun CES 1991’de gerçekleştirilen demosuyla ilgili görüntüler de bulunuyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”2GSqc4mjh2o”]

SimCity’nin NES versiyonuyla ilgili olarak Video Oyun Tarihi Vakfı’nın buldukları bununla da sınırlı kalmıyor. ABD’nin Portland şehrinde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Retro Oyun Fuarı’nda SimCity’nin NES versiyonunun az sayıda bulunan kartuşlarından birine ulaşan vakıf, kartuşun sahiplerinden izin alarak oyunu dijital ortama aktardı. 4:30 dakika uzunluğunda bir oyun videosu hazırlayan ekip, oyuncularla buluşmayan oyunun nasıl bir yapıda olduğunu gözler önüne seriyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”N0q93b_allY”]

SimCity NES versiyonu, oyunun SNES versiyonu ile orijinal geliştiricisi Will Wright ile Nintendo’dan Shigeru Miyamoto tarafından birlikte yapılan ilk çalışmanın arasında bir yerde duruyor. Oyunda daha sonra SimCity markasıyla özdeşleşen çeşitli unsurların bulunması da dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER