Teknoloji

Signal WhatsApp’ın kurucusundan 50 milyon dolar destek aldı

signal cin

signal whatsappWhatsApp’ın kurucularından biri olan Brian Acton, 2017’de Facebook’tan ayrılmıştı. Acton ayrılırken kâr amacı gütmeyen bir organizasyon kuracağını açıklamıştı. Görünen o ki, söz konusu organizasyonun da merkezinde bir mesajlaşma uygulaması yer alıyor. Signal WhatsApp kurucusundan aldığı 50 milyon dolarlık destekle “Signal Foundation” isimli bir vakıf kurduğunu açıkladı.

Odak noktasında “güvenli mesajlaşma” bulunan Signal, özellikle gizlilik konusuna önem veren kullanıcıların favori mesajlaşma uygulamalarından biri hâline gelmişti. ABD Senatosu dahi Signal’i personeli tarafından kullanılabilecek uygulamalar arasına eklemişti.

Signal Foundation’ın kuruluşu, CEO Moxie Marlinspike’ın imzasını taşıyan bir blog yazısıyla duyuruldu. Acton’ın aktardığı 50 milyon dolarla kurulan vakıf, Signal’in önümüzdeki dönemdeki gelişimi için temel oluşturacak. Signal isminin bilinirliğine rağmen, finansal sıkıntılar nedeniyle gelişimine yardımcı olacak kadroyu oluşturmakta sıkıntı çekiyordu.

Acton’a verdiği destek için teşekkür eden Marlinspike, bu bütçeyle ekiplerini, hedeflerini ve kapasitelerini büyütebileceklerini belirtti. Bu destek sayesinde Marlinspike ve ekibi, yatırımcılardan gelen kâr baskısını yaşamadan Signal’ı geliştirebilecekler.

Brian Acton ise açıklamasında amaçlarının Signal’ın kendi kendisine yetebilmesi olduğunu belirtti. Acton bunu nasıl gerçekleştirmeyi planladıkları konusunda ise bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER