Eğlence

Shenmue 3’ün geliştiricisi Sony’nin kendilerine nasıl destek olduğunu açıkladı

shenmue-3-250615

Shenmue 3, Sony’nin E3 2015 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte tanıtılan oyunlar arasında en çok dikkat çekenlerden biri olmuştu. Etkinliğin ardından Sony’nin Shenmue 3’e olan desteğinin sadece sahne zamanıyla sınırlı kalmadığı ve oyunun yapımına finansal açıdan da katkı sağladığı iddia edilmişti.

Söz konusu finansal destek iddiası, Shenmue 3’ün Kickstarter kampanyası devam ettiği için şaşkınlıkla karşılanmıştı. Oyunun geliştiricisi Yu Suzuki, Kickstarter aracılığıyla yaptığı duyuruda Sony ve bir diğer iş ortağı Shibuya Productions’ın sürece nasıl dahil olduğuna açıklık getirdi. Suzuki, Sony ve Shibuya’nın Shenmue 3 için pazarlama, prodüksiyon ve kısmen yayın alanında yardım sağladığını belirtti.

Suzuki söz konusu destekçilerle yapılan anlaşmanın detayları konusunda bilgi vermezken, Kickstarter üzerinden gelen paranın doğrudan Shenmue 3’ün gelişimine harcandığını ve Sony ile Shibuya’ya tek bir kuruşun bile gitmediğinin altını çizdi. Yu Suzuki’nin açıklamasının çıkan haberlerden rahatsızlık duyan bağımsız Shenmue 3 destekçilerini biraz olsun rahatlatacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER