Eğlence

Shenmue 3’ün gerçek bir açık dünyaya sahip olmak için 10 milyon dolara ihtiyacı var

shenmue-3-230615

Orijinal Shenmue’yi 1999’da popüler kılan en önemli nedenlerden birisi de, günümüzde pek çok oyunda bulunan açık dünya deneyimini sunan sayılı oyunlar arasında olmasıydı. Oyunun en yeni versiyonu Shenmue 3’ün açık dünya deneyimi sunması içinse başlatılan Kickstarter kampanyasında 10 milyon dolar toplanması gerekiyor.

Shenmue 3’ün Kickstarter kampanyası bir rekorla başlasa da, 10 milyon doların çok yüksek bir hedef olduğu gerçeği değişmiyor. Oyun 12 saat içinde Kickstarter üzerinden 2 milyon dolar toplayarak bir rekorun altına imza atmıştı. 24 gün sonra tamamlanacak kampanyada şu ana kadar elde edilen meblağ 3.5 milyon dolara ulaşırken, Shenmue 3’ün ikinci hedefi olan 5 milyon doları tutturması da oldukça muhtemel gözüküyor. Hem oyun hem de kitle fonlama dünyası için heyecan verici bir konuya sahip olmasının Shenmue 3’ün kazandığı başarıda etkili olduğu ve oyuna ekstra bütçe sağladığı belirtiliyor.

Reddit’in AMA seansında soruları yanıtlayan Shenmue 3’ün geliştiricisi Yu Suzuki, açık dünya deneyimi için 10 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtse de, bu rakamın Kickstarter kampanyası mı yoksa Sony tarafından mı sağlanacağı konusunda bilgi vermedi. Suzuki’nin herhangi bir ayrıma gitmemesi, gereken miktarı Sony’nin karşılamasının da muhtemel olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER