Eğlence

Shazam kullanıcılarına özel içerik ulaştırmak için çalışmalar yapıyor

shazam

Shazam, adı bilinmeyen şarkıların ismini ve söyleyenini öğrenme konusunda başvurulan ilk mecralar arasında yer alıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, şirket gözünü şimdi de müzik dağıtımına dikmişe benziyor. Menajerlik şirketi Mick Management, Sony’ye bağlı RCA Records ile işbirliğine giderek folk şarkıcısı Ray LaMontagne’in hayranlarına toplamda 500 adet posta kartı gönderecek. Bu noktada Ray LaMontagne’in yeni albümünün 4 Mart tarihinde yayınlanacağını belirtmek gerekiyor.

Kartı alan hayranlar, Shazam uygulamasını açıp telefonlarının kameralarını karta doğru tuttuklarında Ray LaMontagne’i servis üzerinde takibe alıp yeni albümdeki şarkılardan birini dinleyebilecek. Şirket, benzer bir hizmeti daha önce reklam kampanyaları için sunmuş olsa da, bu sefer dağıtılan içeriğin bir şarkı olması, Ray LaMontagne’in albüm promosyon kampanyasını farklı bir yere koyuyor.

Şarkıların adını öğrenen kullanıcıları iTunes’a, Spotify’a veya Amazon’a yönlendiren ve bu yönlendirmelerden aldığı komisyonlarla kendisine bir gelir akışı oluşturan servis için içeriği doğrudan kendi içinde sunmak, önemli bir yaklaşım değişikliği niteliği taşıyor. 1999’da kurulan şirket, 2008’de Apple’ın iTunes App Store’una girerek akıllı telefonların “olmazsa olmaz” uygulamalarından birine dönüşmüştü.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 120 milyonu aşan şirketin değeri 1 milyar doları bulmuş durumda. The Wall Street Journal’a konuşan Shazam CFO’su özel içeriklerle kullanıcıları uygulama içinde daha fazla tutmayı ve insanlara servisin bir angajman aracı olarak kullanılmasına ilişkin fikir sağlamayı umduklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER