Eğlence

Facebook canlı yayın özelliğini ABD’de tüm kullanıcılarına açıyor

facebook canlı yayın

Facebook canlı yayın özelliğini, bir ay önce ana uygulamasında test etmeye başlamıştı. Sosyal paylaşım sitesi, şimdi söz konusu özelliği ABD’deki tüm kullanıcılarına sunuyor. Şu an için sadece iPhone kullanıcılarının faydalanabildiği canlı video yayınlarına yeniden düzenlenebilen durum menüsü üzerinden ulaşılabiliyor. Özelliğin Android cihaz sahiplerine ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. Şirket, canlı yayınların ABD dışına taşınmasına ise önümüzdeki haftalarda başlanacağını açıkladı.

Kullanıcılar “canlı video” yazısına dokunarak özelliği aktive edebiliyor. Bu işlemin ardından kullanıcılar telefonlarının ön kamerasının o anda neyi gördüğüne dair bir ön izlemeyle karşılaşıyor. “Canlı yayına geç” yazısına dokunulduğunda ise yayın diğer kullanıcıların Haber Kaynaklarında görülür hâle geliyor.

Yayıncılar yayını kaç kişinin izlediğini, bu kişilerin isimlerini ve gelen yorumları görebiliyor. Yayın tamamlanmasının ardından kullanıcının zaman tüneline otomatik olarak kaydediliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde kaydedilen bu yayını silebiliyor. Canlı video yayınlarına abone olma imkanını da veren Facebook, abone olunan kişi bir canlı yayına başladığında bildirim de gönderiyor.

Facebook canlı yayın özelliklerinin kapsamını genişleterek sosyal medyadaki küresel sohbetin itici gücü olan gerçek zamanlı içerikleri ve videoyu daha sıkı biçimde benimseme isteğini ortaya koyuyor. Halihazırda küresel sohbette Twitter’ın daha fazla tercih edilen bir mecra olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Periscope ve Meerkat gibi servislerin bulunduğu canlı video yayını sahasında Facebook’un da iddialı oyunculardan biri olmak için var gücüyle çalışacağını söylemek, pek de yanlış bir önerme olmayacaktır. Sosyal paylaşım sitesinin etki alanı ve abone tabanının genişliği, bu konuda iddialı tahminlerde bulunmak adına oldukça sağlam temeller oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER