Eğlence

Shazam Android uygulaması duyduğu tüm şarkıları tanıyacak

shazam androidShazam ve SoundHound gibi uygulamalar, müzikseverlerin en çok faydalandığı mobil uygulamalar arasında başı çekiyor. Bu kategorideki uygulamalar sayesinde radyoda veya bir mekanda duyulan şarkıların adını öğrenmek mümkün oluyor. Ancak kimi zaman kullanıcılar çalan şarkıyı dinletmek için telefonlarını çıkarmakta gecikebiliyor. Bu da çalan şarkının bilgilerine ulaşılmasını engelliyor. Shazam Android uygulaması için yayınladığı güncellemeyle bu soruna bir çözüm getiriyor.

Shazam Android uygulamasının cazibesi Auto Shazam ile artabilir

Shazam Mac uygulamasında bulunan “Auto Shazam” özelliği, güncellemeyle servisin Android uygulamasına da geliyor. Bu özellik aktive edildiğinde Shazam Android uygulaması, çalan her şarkıyı sessiz sedasız dinliyor ve tanıyor. Söz konusu özellik arka planda da çalışabildiği için, başka uygulamalar kullanılırken de Shazam şarkıların kaydını tutmaya devam edebilecek. Söz konusu özelliğin Shazam’a çok sayıda yeni kullanıcı kazandırması muhtemel gözüküyor.

Shazam’a bir şarkı dinletirken hoparlöre doğru yaklaşmak, yüksekteki hoparlöre uzanmak gibi toplum içindeyken biraz garip karşılanabilecek hareketler yapılabiliyor. Auto Shazam özelliğiyle bu “garip” hareketlerin önemli ölçüde azalması muhtemel gözüküyor. Auto Shazam, özel bir etkinlikteki veya zaman dilimindeki çalma listesinin kaydının tutulması konusunda da fazlasıyla işe yarayacaktır.

shazam androidShazam üzerinden tanımlanan şarkılar, rahatlıkla Spotify’daki çalma listelerine eklenebiliyor. Bu da Auto Shazam özelliğinin değerini biraz daha artırıyor. Shazam Android uygulamasına eklenen özelliğin iOS kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı konusunda bilgi verilmiş değil. Ancak, Apple’ın böyle bir özelliğe vize vermesi pek olası gözükmüyor. iOS kullanıcıları halihazırda Siri’nin yardımıyla Shazam’ın servisinden faydalanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER