Teknoloji

Sharp OLED ekran pazarına beklenen rekabeti getirmeyi hedefliyor

sharp oled

Apple‘ın iPhone Xs ve Xs Max’te kullandığı süper keskin OLED ekranlar, Samsung ve LG tarafından üretiliyor. OLED ekranlı akıllı telefon üretmek isteyenlerin önünde şimdiye kadar Güney Kore’nin elektronik devleri dışında bir seçenek bulunmasa da, bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Sharp OLED panel pazarına beklenen rekabeti getirmeyi hedefliyor.

Apple için LCD panel üreten Sharp, kendi markasını taşıyan OLED ekranlı ilk telefonu Aquos Zero‘yu gözler önüne çıkardı. Akıllı telefonun 6.2 inç OLED ekranı 2992 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, 6 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanı ve 3000 mAh pil taşıyan telefon, tartıda 146 gram çekiyor.

Aquos Zero, sadece Japonya’da satılacak olsa da, akıllı telefon pazarı için daha büyük bir anlam taşıyor. Sharp’ın da devreye girmesiyle birlikte OLED panel üretiminin yüksek maliyetinin düşmesi ve bu düşüşün de uzun vadede son kullanıcıya yansıması bekleniyor.

Sharp gerçekleştirdiği hamleyle ilgili olarak temkinli tavrını muhafaza ediyor. OLED panellere olan talebin azaldığını belirten şirket, buna rağmen Japonya’nın batısındaki tesisinde OLED panel üretmek için 57.4 milyar yen (3 milyar TL) yatırım yapmaktan da geri kalmıyor. Foxconn, 2016’da Sharp’ı satın aldığında OLED panel üretimi için toplamda 200 milyar yen değerinde yatırım yapacağını açıklamıştı. Dolayısıyla gelecek dönemde bu konuda yeni adımlar görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Sharp OLED panel üretiminde Japan Display ile işbirliği yapacak

Sharp OLED panel üretimi için Japan Display ile işbirliğine gitme planını daha önce duyurmuştu. OLED pazarındaki Güney Kore hakimiyetini kırma amacıyla planlanan bu işbirliğinin sonuçlarının da 2019 itibarıyla alınması hedefleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER