Teknoloji

Sharp Aquos R2 Compact çift çentikli ekranıyla dikkat çekiyor

sharp aquos r2 compact

Sharp‘ın geçtiğimiz yıl çıkarttığı Aquos R Compact, ekranındaki küçük kamera çentiği ve parmak izi tarayıcısının da bulunduğu büyük ekran altı çerçevesiyle dikkat çekmişti. Dikkat çekse de görenleri pek fazla etkileyemeyen Sharp, bu yıl farklı bir çözüm uygulamayı seçti. Sharp Aquos R2 Compact ile çentiklerin sayısını ikiye çıkarıyor ve parmak izi tarayıcısını da ekranın alt kısmına yerleştirdiği çentiğe taşıyor.

5.2 inç büyüklüğündeki IGZO LCD panel, 2280 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Ekranın alt çerçevesi diğer üç çerçeveye kıyasla hâlâ daha kalın olsa da, Aquos R Compact‘in tasarımına göre büyük bir ilerleme kaydedildiğini söylemek gerekiyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. 22.6 megapiksel çözünürlüklü arka kameraya sahip telefon, enerjisini 2500 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Cihaz kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkacak.

Sharp Aquos R2 Compact önümüzdeki yıl satışa sunulacak

Çift çentiğin herkesin göz zevkine hitap ettiğini söylemek pek mümkün değil. Ancak Snapdragon 845’in varlığı ve tasarımda yapılan değişiklikler, Aquos R2 Compact’ın selefinden üst segmentte konumlanmasını mümkün kılıyor. Sharp Aquos R2 Compact önümüzdeki yıl SoftBank tarafından satışa sunulacak. Telefonun Japonya dışında satılması ise şu an için pek ihtimal dahilinde görülmüyor.

İLGİLİ HABERLER