Teknoloji

Sharp 60 inç’lik Ultra HD TV’si ICC Purios için 55 bin TL fiyat biçti

Mevcut Full HD TV’lere göre daha yüksek çözünürlükte ve genellikle daha büyük boyutlu ekranlarla gelen Ultra HD TV’ler yavaş yavaş gündemde daha fazla yer tutmaya başlıyor. LG ve Sony’nin 84 inç’lik Ultra HD TV modelleri ülkemizde de yüksek fiyatlardan satışa sunuldu. Japon üretici Sharp da Ultra HD TV işinde yer alan oyunculardan bir tanesi. Şirketin dünyanın THX sertifikalı ilk Ultra Yüksek Çözünürlüklü 60 inç’lik TV modeli ICC Purios ana vatanında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Sharp’ın 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü panele sahip olan UHDTV modeli önümüzdeki şubat ayında Japonya’da piyasada olacak. Ürün için bu ülkede belirlenen fiyat 2.6 milyon yen, yani 55 bin 300 Türk lirası. Tahmin ediyoruz ki, bu televizyon da Türkiye’ye gelse fiyat anlamında Sony’nin 80 bin TL’lik Ultra HD TV modelinden pek aşağı kalmaz.

Japon elektronik şirketinin şu sıralar ekonomik anlamda zor durumda olduğu biliniyor. ICC Purios’ı bu kadar yüksek bir fiyattan piyasaya sürmek gelen siparişlere göre üretilmesi planlanan TV’nin satışlarını sekteye uğratabilir. Sharp ise bu kadar yüksek bir fiyat belirlemesi en iyi kaliteyi isteyenlerin yüksek fiyatı önemsemeyeceği düşüncesiyle savunuyor. Şirket adına Wall Street Journal’a konuşan bir yetkili piyasada başka 4K TV’lerin de bulunduğunu, ancak kendi ürünlerinin gerçek hayattanmış izlenimi veren şekilde gerçekçi görüntüler sunduğunu kaydetti.

İlgili >> The Wall Street Journal, Sharp

İLGİLİ HABERLER