Teknoloji

Sennheiser Momentum 4 kablosuz kulaklık 60 saatlik pil ömrüyle geliyor

sennheiser momentum 4

Sennheiser, gürültü önleme özellikli Momentum 2019’dan beri yenilememişti. Ancak bu durum hafta içinde değişti. Şirket, dış tasarımı, yeni özellikleri ve 60 saatlik pil ömrüyle amiral gemisi kulaklıklarına yeni bir bakış açısı getiren Momentum 4‘ü duyurdu.

İlk olarak Sennheiser, Momentum serisini çıkardığından bu yana tasarım unsurlarının büyük bir kısmını taşımayı sürdürüyor. Bununla birlikte görünür kablolarla metal ve deri karışımı tasarımın yerine basitleştirilmiş, daha plastik tasarım aldı. Yeni görünüm, önceki Momentum modellerinden kesinlikle daha az kaliteli görünüyor. Bununla birlikte, Momentum 4’ün estetik açıdan eksikliği, artan rahatlıkla dengeleniyor. Şirket, yeni menteşenin kolayca ayarlandığını ve başınıza çok fazla baskı uygulamadığını belirtiyor. Kulaklık başlıkları da artık düz dönüyor, bu da muhafaza etmeyi biraz daha kolaylaştırıyor. Diğer bir büyük değişiklik ise yerleşik kontroller oluyor. Fiziksel düğmelerin çoğu, sağ taraftaki dokunmatik panel ile değiştirildi.

Sennheiser içeride, ses için 42 mm dönüştürücülere dayanan, odyofillerden ilham alan bir akustik sistem kullandığını söylüyor. Şirket, kurulumun mükemmel dinamikler, netlik ve müzikalite yarattığını, ayrıca akordu daha da ayarlamak için bir ekolayzır, ön ayarlar ve yeni bir Ses Kişiselleştirme özelliği kullanabileceğinizi söylüyor. Ses Kişiselleştirme, kişisel tercihlerinizi dikkate alıyor ve dinleme deneyimini buna göre ayarlıyor.

sennheiser momentum 4

Sennheiser Momentum 4 pil ömrü ile dikkat çekiyor

Bunlar amiral gemisi kulaklıklar olduğu için aktif gürültü engelleme özelliği de mevcut. Şirket, güncellenmiş uyarlanabilir aktif gürültü engelleme sisteminin en gürültülü ortamlarda bile ses kalitesini korumak için çalıştığını söylüyor. Şeffaflık Modu da mevcuttur ve Sennheiser’ın uygulamasında onunla aktif gürültü engelleme arasında bir geçiş kontrolü de vardır. Başka bir deyişle, sadece biri ya da diğerini istemezseniz, gerekirse bir miktar çevresel gürültüyü karıştırabilirsiniz. Bu model, Sennheiser’ın ilk olarak mart ayında kullanıma sunulmuş bir özelliğini, ses ayarlarını konumunuza göre de otomatik olarak değiştirmeyi de içeriyor.

Ayrıca Sennheiser, aramalar sırasında sesinizin ne kadarının geleceğini ayarlamanıza olanak tanıyan Sidetone adlı bir özellik de sunuyor. Bu, daha az bağırmanıza yardımcı olacak bir araçtır, sesli ve görüntülü sohbetler sırasında rüzgar gürültüsünü otomatik olarak bastırmak için Momentum 4’ün hüzmeleme mikrofonları ile birlikte çalışır.

sennheiser momentum 4

Sennheiser, tek bir şarjla 60 saate kadar pil ömrü bekleyebileceğinizi ve bunun aktif gürültü engelleme açıkken geçerli olduğunu söylüyor. Hızlı şarj özelliği, 10 dakikada altı saatlik kullanım sağlıyor. Pilden tasarruf etmenize yardımcı olmak için Momentum 4, hem otomatik duraklatma hem de otomatik açma/kapama ile donatılmıştır. Şirket, kulaklıkları takılı olmadığı hâlde bıraktığınızda kapanacağını ve elinize aldığınızda tekrar açılacağını söylüyor.

Momentum 4, 23 Ağustos’ta yurt dışında mağazalarda yer almaya başlayacak. Bundan önce 9 Ağustos’tan itibaren siyah beyaz renk seçenekleriyle ön siparişe sunuldu. Kulaklıklar, 2019’da piyasaya sürüldüğünde Momentum 3’ten 50 dolar daha düşük olacak biçimde, 349.95 dolarlık fiyata sahip.

İLGİLİ HABERLER