Eğlence

Selfie çubuklarını çok yakında muhabirlerin elinde göreceğiz

sky-news-selfie-cubugu-170615

Selfie furyasının başlamasının ardından hayatımıza giren selfie çubukları da ayrı bir fenomen olma yolunda hızla ilerliyor. Artık muhabirlerin bile selfie çubuğu kullanacak olması, bu aksesuarın popülaritesinin geldiği noktayı gösteriyor.

Selfie çubuklarını muhabirlerinin eline tutuşturacak ilk yayın kuruluşlarından birisi Sky News Avusturalya olacak. Kanal böylelikle muhabirlerinin geniş bir ekibe ihtiyaç duymadan hem ses hem de görüntü aktarımını gerçekleştirmesini amaçlıyor. Sky News Avusturalya’ya ciddi ölçüde tasarruf imkanı sağlayacak bu çözümün izleyicilerin de ilgisini çekeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Sky News Avusturalya, ilk etapta 12 muhabirine selfie çubuğu tahsis edecek. Piyasada gördüğümüz selfie çubuklarından biraz farklı olan SmartGrip isimli bu aksesuar, akıllı telefona ve harici mikrofona iliştirilecek. LU-Smart uygulamasıysa yüksek çözünürlüklü görüntüleri yayın odasına kablosuz bağlantı aracılığıyla aktaracak.

Sky News’in kullanacağı SmartGrip, dışarıdan bakıldığında plastik bir telefon kabı gibi gözüküyor. Haber kanallarının daha hızlı haber iletimi için görüntü kalitesinden feragat etmesi sorgulanabilir bir tercih olsa da, Periscope ve Meerkat gibi uygulamaların da ortaya çıktığı bir ortamda hızlı haber iletimi konusunda rekabetin çok daha yüksek olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Daha önce de Sky News’in Birleşik Krallık kanalından Joe Tidy, İngiliz İşçi Partisi’nin eski lideri Ed Miliband ile selfie çubuğu yardımıyla hareketli bir röportaj gerçekleştirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER