Eğlence

Seinfeld 1 Ekim’de tüm bölümleriyle Netflix’e geliyor

seinfeld netflix

Televizyon tarihinin kült dizilerinden Seinfeld, 1 Ekim’de tüm bölümleriyle Netflix’te olacak. Türkiye’deki Netflix aboneleri de sit-com türünün en popüler örneklerinden olan diziyi izleyebilecek.

Türkiye’de dizinin yayın hakları bir süre öncesine kadar Amazon Prime Video’daydı. Seinfeld’in Netflix’e gelişini özel kılan noktalardan birisi de dizinin ilk defa 4K çözünürlükle izlenebilecek olması. Netflix, 4K desteğini dizinin yayın haklarını aldığını açıkladığı zaman duyurmuştu.

Netflix, Seinfeld’in yayın haklarını yaklaşık iki yıl önce almıştı. Şirket o dönemde Friends ve The Office gibi dizilerin ABD’deki gösterim haklarını rakiplerine kaptırdığı için Seinfeld’le bir tür misilleme yapmıştı. Bu noktada Türkiye’de Friends’in hâlâ Netflix’te izlenebildiğini belirtmek gerekiyor. The Office’in Türkiye yayın hakları ise Amazon Prime Video’nun elinde.

https://twitter.com/netflixturkiye/status/1433068243464433666?s=20

Dizinin yaratıcısı ve isim babası olan komedyen Jerry Seinfeld, esprili bir açıklama yaparak Netflix’e “diziye bir şans verdiği” için teşekkür etti. Diziyi defalarca bıkmadan izleyen kemik hayran kitlesinin de Netflix’e minnet duyduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER