Eğlence

Sega’nın Rovio’yu satın alma sürecini tamamlandı

sega rovio

Sega Rovio’yu 776 milyon dolar karşılığında satın alma sürecini tamamladı. Oyun dünyasının dev şirketi Sega, Angry Birds’ün geliştiricisini bünyesine katmak için anlaşmaya vardığını geçtiğimiz nisan ayında duyurmuştu. O dönemde anlaşmanın bedeli 706 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Resmi onayların ve diğer mevzuatların tamamlanmasının ardından kesinleşen satın alma ile birlikte Sega, mobil oyun dünyasındaki ağırlığının artmasını hedefliyor. Ancak bu noktada Angry Birds çılgınlığının üstünden yaklaşık 12 yıl geçtiğini hatırlatmakta fayda var.

Yine de, Rovio’nun oyun portföyünün Angry Birds’ten fazlası olduğunu da unutmamak gerekiyor. Şirket Angry Birds serisi dışında Sugar Blast ve Small Town Murders gibi oyunlara da imza atmıştı. Bunlar çok yüksek profilli oyunlar olmasa da, Sega bu satın alma sayesinde popüler oyunlardan daha kıymetli bir şeye sahip oluyor.

Şirketin elinde artık mobil oyunlar için hazır bir geliştirme, yayın ve pazarlama altyapısı var. Bu da Sega’nın Sonic, Samba de Amigo, Persona, Football Manager gibi popüler oyunlarından hareketle yeni mobil oyunlar geliştirme konusunda daha yetkin olacağı anlamına geliyor. Listede mobil versiyonları beklenen 100’lerce eski oyunun olduğunu da hatırlatmakta da fayda var.

Sega CEO’su Haruki Satomi geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamada, mobil oyun pazarının çok yüksek bir potansiyelinin olduğunu belirtmiş ve şirketin uzun vadeli hedefinin de bu alanda genişlemek olduğunu dile getirmişti.

Sega Rovio’nun bazı oyunlarını yayınlamaya devam edecek

Sega Rovio’nun Angry Birds gibi mobil oyunlarından bazılarını sürdürmeye devam edecek. Angry Birds eski cazibesini kaybetse de, hâlâ değerli bir varlık olarak görülebilir. Filmleri, dizileri ve hatta New York’ta bir restoranı olan Angry Birds, Sega’nın mavi kirpisi Sonic’in desteğiyle popüler kültürdeki yerini yine daha belirgin hâle getirebilir.

İLGİLİ HABERLER