Eğlence

Second Life kurucusunun dönüşüyle metaverse’e göz kırpıyor

second life

Metaverse kavramının hayatımıza girmesinin ardından pek çok kişi bu teknolojiyi 2003 çıkışlı Second Life oyununa benzetmişti. Second Life’ta oyunculara adından da anlaşılabileceği üzere “ikinci bir hayat” kurma ve yaşama imkanı veriliyordu. Sanal dünyalara olan ilginin arttığını fark eden Second Life’ın geliştiricilerinin oyuna olan aşkları da kabarmış gibi görünüyor.

Önümüzdeki dönemde yenilikçi, kapsayan ve büyüyen bir metaverse oluşturma hedefiyle hareket eden yapımcı Linden Lab, bu doğrultuda oyunun ve şirketin kurucusu Phillip Rosedale’in projeye stratejik danışman olarak geri döndüğünü açıkladı. Rosedale, Second Life’ın ardından insanların yeteneklerini pazarlayabilecekleri sanal bir pazar yeri kurmuş ve nöroloji çalışmalarına yardımcı olacak bir sistem geliştirmişti.

Second Life’a odaklanacak olan Rosedale, mevcut diğer projesi olan sanal gerçeklik tabanlı High Fidelity’de ise biraz frene basacak. Şirket başa takılan ekran geliştirme çalışmalarını biraz yavaşlatarak Second Life’ın geliştiricisi Linden Lab’e yatırım yapacak. High Fidelity için çalışan yedi kişi Second Life’a kaydırılırken, iki proje arasında patent paylaşımı gerçekleştirileceği de belirtildi.

Linden Lab, Second Life’ın sanal gerçeklik tabanlı takipçisi Sansar’ı birkaç yıl önce çıkarmış, ancak Second Life’a odaklanmak amacıyla oyunu 2020’de elden çıkarmıştı.

Bir Linden yöneticisinin The Wall Street Journal’a verdiği bilgiye göre, Second Life için yapılacak güncellemelerde ilk olarak oyunun sosyal ve ekonomik unsurlarını geliştirmeye, aynı zamanda da kullanıcı sayısını artırmaya odaklanılacak.

İLGİLİ HABERLER