Teknoloji

Scribd Snapshots ile yeni kitapların keşfini kolaylaştırıyor

scribd snapshots

Okuma platformu Scribd, Snapshots adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde platformdaki kurgu olmayan kitapların keşfinin kolaylaşması ve yeni eserlerin okuyuculara hızlı biçimde tanıtılabilmesi amaçlanıyor.

Scribd yola bir dosya paylaşım sitesi olarak çıksa da, zaman içinde abonelik tabanlı bir okuma platformuna dönüşmüştü. Platformdaki içerik katalogunun genişliği yeni abone kazanmak için önemli bir silah olsa da, aynı zamanda görünmez bir tuzağa zemin hazırlıyor. Kütüphanenin büyümesi nedeniyle aranan kitabı bulmak veya yeni kitapları fark etmek de zorlaşıyor.

Scribd uzun süredir kullanıcılarına okuma geçmişleri doğrultusunda öneriler sunuyor. Ancak günümüz koşullarında tercihte bulunmak için bu öneriler de yetersiz kalabiliyor. Scribd’in de belirttiği gibi, okumak çok önemli bir iş. Ancak bir yandan da zaman konusunda büyük bir bağlılık gerektiriyor. Bir kitabın yarısına kadar gelip “Bana göre değilmiş” diye bırakmak, günümüz koşullarında hatırı sayılır bir zaman kaybı olarak değerlendirilebilir. Snapshots bu noktada devreye giriyor.

Bir kitabın Snapshot bağlantısını bulmak için o kitabın Scribd’deki sayfasına gitmek, veya platformun kenar çubuğundan yararlanmak gerekiyor. Burada kitapların Snapshot bağlantıları, türlerine göre sınıflandırılmış biçimde gösteriliyor. Özellik şu an için sadece kurgu olmayan kitapları kapsadığı için romanların Snapshot’larını bulmak mümkün olmuyor. Scribd’in açıklamasında ise Snapshot’ların şirketin editoryal ekibi tarafından oluşturulduğu ve hâlihazırda 500’den fazla Snapshot’ın platformda mevcut olduğu ifade edildi. Şirket bu sayının artacağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Scribd Snapshots ile birlikte son yıllarda tanınırlığını artırmak için sunduğu özelliklere bir yenisini daha eklemiş oldu. Şirket, bundan bir yıl önce sınırsız e-kitap ve sesli kitap aboneliği paketini yeniden duyurmuş ve kendi orijinal içeriklerini üretmeye başlamıştı. Bu hamleler sayesinde Scribd’in ücretli abone sayısı 1 milyonu geçmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER