Teknoloji

Scribd kataloguna 9 binden fazla sesli kitap ekledi

scribd-sesli-kitap-iphone-170415

Penguin Random House ile anlaşmaya varan Scribd, abonelik tabanlı kitap servisinde sunduğu kataloguna 9 binden fazla sesli kitap ekledi. Scribd böylelikle abonelerinin Game of Thrones, Gone Girl, Grinin Elli Tonu gibi kitapları sesli olarak dinlemesinin önünü açtı. Scribd daha önce de önemli yayıncılardan HarperCollins ile benzer bir anlaşmaya varmıştı.

Penguin Random House ile yapılan anlaşmanın ardından Scribd’in sesli kitap katalogunda bulunan kitap sayısı 45 bini aştı. Şirketin aylık 8.99 dolar karşılığında abone olunabilen kitap servisi aracılığıyla 1 milyondan fazla e-kitap ve çizgi romana ulaşılabiliyor. Çizgi roman ve sesli kitapların da servise eklenmesiyle birlikte Scribd, Oyster gibi diğer e-kitap platformlarına karşı elini güçlendirmeyi başarmış durumda.

Ancak Scribd’in gerçekleştirdiği son sesli kitap anlaşmasının hedef aldığı tek rakip Oyster değil. Amazon’un sesli kitap servisi Audible ile Scribd arasındaki rekabet de önümüzdeki dönemde artacak gibi gözüküyor. 180 binden fazla sesli kitabın bulunduğu kataloguyla Audible şu anda daha büyük bir servis konumunda olsa da, aylık abonelik ücretinin Scribd’in ücretini ikiye katlaması ve ayda sadece bir kitaba erişim izni vermesi Audible’ın olumsuz yönleri olarak ön plana çıkıyor. Sesli kitap katalogunu genişletmesi ve e-kitap teklifleri sunması sayesinde Scribd, kitapseverlerin gözünde biraz daha farklı bir yere yerleşeceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER