Eğlence

Scott Forstall Broadway müzikalinin yapımcılığını üstlendi

scott forstall eclipsed

Eski Apple yöneticisi Scott Forstall, Apple Harita’nın sorunlu çıkışının ardından 2012’nin sonbaharında Cupertino merkezli şirketteki görevinden ayrılmıştı. Forstall, tamamı kadınlardan oluşan yaratıcı ekibi ve bir oyuncu kadrosu bulunan “Eclipsed” isimli Broadway müzikalinin yapımcıları arasına katıldı. Oscar ödüllü oyuncu Lupita Nyong’o da Eclipse’in başrolünü üstleniyor.

Forstall, Broadway ile ilk temasını geçtiğimiz yıl kurmuş ve eşiyle birlikte Fun Home isimli çizgi romanın müzikal adaptasyonun yapımcılığını gerçekleştirmişti. Yine kadınların hakimiyetinde bir yapım kadrosu bulunan Fun Home, ABD’nin en prestijli tiyatro ödülü olarak gösterilen Tony Ödülleri’nde “En İyi Müzikal” ödülünü kazanmıştı.

Forstall, Fun Home’da başarıya ulaşan formülü Eclipsed’de bir kez daha uyguluyor. Yine tamamen kadınlardan oluşan bir kreatif ekip tarafından hazırlanan Waitress da Fun Home’un yolunu takip eden oyunlar arasında bulunuyor.

Pek aktif bir Twitter kullanıcısı olmayan Forstall, 255 günlük aranın ardından ilk tweetini Eclipsed ile olan bağlantısını duyurmak için attı. Eski Apple yöneticisi tweetinde Eclipsed’in yapımcısı olmaktan ötürü gurur duyduğunu dile getirdi.

Eclipsed, The Walking Dead’de Michonne rolünü oynayan Danai Gurira tarafından kaleme alındı. Liberya iç savaşında esir alınan seks kölelerinin hikayesini anlatan Eclipsed’in oyuncu kadrosundaki en parlak isim olan Lupita Nyong’o, Patsey isimli karaktere hayat veriyor. New York’ta bulunan Gold Theater’da oynanan Eclipsed’in perdeleri önümüzdeki haziran ayına kadar açık kalacak.

İLGİLİ HABERLER