Eğlence

Scarlett Johansson reklam için görüntüsünü ve sesini taklit eden yapay zekâ uygulamasına karşı harekete geçti

Scarlett Johansson

Ünlü oyuncu Scarlett Johansson, reklamda sesini ve görüntüsünü izinsiz kullandığı gerekçesiyle bir yapay zekâ (AI) uygulama geliştiricisine karşı yasal işlem başlattı. Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar isimli AI uygulamasının tanıtımı için hazırlanan 22 saniyelik reklamda Johansson’un yapay zekâ tarafından oluşturulan görüntüsü ve sesi kullanılıyor.

Reklamda Johansson’un Black Widow’un “Naber arkadaşlar? Ben Scarlett ve benimle gelmenizi istiyorum…” dediği ve Black Widows’un kamera arkası videosundan alınan bir kesit bulunuyor. Bu kesitin ardından yapay zekâ tarafından oluşturulan fotoğraflara ve Johansson’un sesinin yapay zekâ ile klonlanmış versiyonunun Lisa AI’ı tanıttığı bölüme geçiş yapılıyor. Bu sırada altta “Görseller Lisa AI tarafından üretilmiştir. Bu kişiyle hiçbir ilgisi yoktur” yazısını görmek mümkün oluyor.

Convert Software tarafından hazırlanmış pek çok Lisa AI uygulamasını hâlihazırda App Store ve Google Play Store’da bulmak mümkün. Ancak reklam X’ten kaldırılmış durumda.

Konuyla ilgili olarak Johansson’un avukatı Kevin Yorn şu ifadeleri kullandı: “Müvekkilim durumu yasal çerçevede değerlendiriyor. Biz bu şeyleri hafife almıyoruz. Bu koşullar altında olağan eylem tarzımız uyarınca, sahip olabileceğimiz tüm yasal yollara başvurarak konuyu ele alacağız.”

Scarlett Johansson Hollywood’un en önemli isimlerinden

Scarlett Johansson, Hollywood’un en tanınmış yüzlerinden ve seslerinden biri. Dolce & Gabbana ve Louis Vuitton gibi üst düzey markaların elçisi olan Johansson’un yapay zekâ ile oluşturulan görüntüsü ve sesiyle bir yapay zekâ uygulamasının tanıtımını yapmak pek mantıklı ve inandırıcı görünmüyor. Ancak yapay zekânın gelişimine paralel olarak bu tarz durumlarla daha sık karşılaşacağımız da rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER