Teknoloji

Sanatsal paylaşım sitesi Behance Adobe tarafından satın alındı, Creative Cloud’ı güçlendirecek

Bu yılın başlarında Creative Suite adı altında tasarım araçlarını abonelik bazında sunmaya başlayan Adobe bu servisini geliştirmek için çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Behance adlı bir şirketi satın alan Adobe bu yolla içerik paylaşımına gireceğinin de işaretlerini verdi. Deviant Art gibi bir servis olan Behance tasarımcıların yaptıkları işleri sergilemesine olanak sağlayan çevrim içi portfolyo ve galeri araçları sunuyor.

Adobe Behance’i servislerine nasıl entegre etmeyi planladığı konusunda bir ipucu vermedi, ancak bunu Creative Cloud abonelik servisini desteklemek için kullanacağı anlaşılıyor. Şirket bu ayın başlarında Creative Cloud abone sayısının 1 milyonu geçtiğini açıklamıştı, bunlardan 326 bin kadarı da paralı erişime sahipti. Ayrıca şirket Lightroom 4 fotoğraf yönetim yazılımını da bu bulut servisine dahil etmişti.

Bu arada Behance’in geleceğiyle ilgili olarak kendisine soru yöneltilen bir Adobe sözcüsü servisin henüz öngörülmeyen bir geleceğe kadar değişmeden kalabileceğini işaret etti. Bu demek oluyor ki, servis Adobe’ye entegre edildikten sonra bile Creative Cloud abonesi olmayanlar ondan yararlanabilir.

İlgili >> Behance

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER