Eğlence

Sanalüstü bilgisayar ekranındaki hayatı gözler önüne seriyor

sanalustu-200415

İnsanların bilgisayarlarla olan ilişkileri bugüne kadar genellikle bilimkurgu düzleminde sinemaya aktarılmıştı. Sıradan insanların bilgisayarıyla her gün yaşadığı etkileşimler ise bu iletişimin dışında bırakılmıştı. Sanalüstü bugüne kadar yapılmayan bir işi yapıyor ve sıradan insanların bilgisayarları üzerinden kurdukları iletişimi, sanal dünyadaki hayatlarını ortaya koyuyor.

Sanalüstü tamamen sevimli bir liseli kız olan Blaire’in (Shelley Hennig) bilgisayarının masaüstünde geçiyor. Film Blaire’in erkek arkadaşı Mitch (Moses Jacob Storm) ile olan Skype sohbetinin gösterilmesiyle başlıyor. Ancak genç sevgililerin sohbeti, Matt’in (Matthew Bohrer) devreye girmesi ve Blaire’i kamera önünde giysilerini çıkarması için bir bıçakla tehdit etmesiyle başka bir yola giriyor. Başka okul arkadaşlarının da sohbete katılmasıyla birlikte filme klasik korku filmi unsurları da ekleniyor.

Sanalüstü’nün tanıtım ekibi, siber kabadayılık konseptinin farklı boyutlarının incelenmesini ön plana çıkarsa da, filmin teknik anlamdaki devrimci yaklaşımı göz ardı ediliyor. Filmin bilgisayarın masaüstünde geçmesi, bugüne kadar pek alışık olunmayan yakın çekimlerin uygulanmasını sağlıyor. Sanalüstü’nün şu an için Türkiye’de vizyona girmesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER