Teknoloji

Samsung’un Google ile tanıtacağı Nexus cihazının teknik özellikleriyle ilgili farklı iddialar

Samsung’un gelecek hafta Google ile birlikte tanıtmayı planladığı ve Nexus Prime olarak anılan Android Ice Cream Sandwich telefonuyla ilgili dedikodular gelmeye devam ediyor. BGR’nin güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgilere göre bu cihaz 4.65 inç’lik Super AMOLED HD ekran ve çift çekirdekli 1.2 GHz TI OMAP 4460 işlemci barındıracak.

ABD’de Verizon Wireless tarafından dağıtılacağı belirtilen bu cihazın 1 GB RAM, 32 GB dahili bellek, 1750 mAh’lik batarya, 1.3 megapiksel ön ve 5 megapiksel, 1080p HD video kayıt yetenekli arka kamera, 802.11b/g/n Wi-Fi, NFC ve LTE/HSPA mobil geniş bant bağlantı destekleriyle birlikte geleceği iddia edildi.

GSM Arena sitesi de beklenen bu cihazla ilgili tahminlerini paylaştı. Ancak sitenin verdiği teknik özellikler BGR’ninkileri pek tutmuyor. Sitenin adı açıklanmayan bir Google çalışanına dayandırarak verdiği habere göre bu cihaz 4.65 inç’lik Super AMOLED HD ekran barındıracak. Bu, uyuşan tek teknik özellik. Bunun dışında Google çalışanı cihazın çift çekirdekli 1.5 GHz Exynos işlemci, çift çekirdekli PowerVR SGX543MP2 grafik yongası, 8 megapiksellik arka kamera barındıracağını iddia etti. Ayrıca bataryasının da 2050 mAh’lik kapasiteye sahip olacağını belirtti. Aslında bu kadar yüksek donanımlı bir cihazda 2050 mAh’lik batarya daha mantıklı, ne dersiniz?

İlgili – BGR
İlgili – GSM Arena

İLGİLİ HABERLER