Teknoloji

Samsung’dan Galaxy cihazları için cebe sığan projeksiyon aksesuarı

Samsung’un cepte taşınabilir projeksiyon cihazlarını ne kadar çok sevdiğini biliyoruz, Galaxy Beam akıllı telefonları bu sevginin açık birer göstergesi. Her ne kadar projektörlü akıllı telefonlar oldukça işlevsel görünse de insanların bu telefonlara Samsung’un beklediği kadar ilgi gösterdiğini görmüyoruz. Ancak bu durum Samsung’u farklı arayışlardan alıkoymuyor. Şirket son olarak Galaxy serisi ürünlerle uyumlu bir Pico Projektör aksesuarı çıkardı.

Samsung EAD-R10 olarak adlandırılan bu mini projektör şirketin ana vatanı Güney Kore’de satışa çıktı. Bu aksesuarı satın alan kullanıcıların yapması gereken tek şey MHL destekli Galaxy cihazını projektöre bağlamak. Sonrasında telefon ekranındaki tüm görüntüleri 20 ANSI lümenlik projektöre sahip olan cihaz üzerinden, 640 x 360 çözünürlükte herhangi bir yüzeye yansıtmak.

Projektör aksesuarının üzerinde hoparlör, odak kontrol butonu, HDMI çıkışı yer alıyor. 1650 mAh kapasiteli bir pil barındıran cihazın yaklaşık 400 TL’ye karşılık gelen bir fiyatı bulunuyor. Galaxy S III ile hemen hemen aynı büyüklükte olan cihaz 1 cm.’nin biraz üzerinde bir kalınlığa sahip. Cepte rahatlıkla taşınabilir EAD-R10’un tam boyutlu HDMI girişi de dizüstü bilgisayar ve diğer cihazları da projeksiyona bağlama ve böylelikle cihazı Galaxy cihazları dışında kalan cihazlarla da kullanma fırsatı sunuyor.

İki saat boyunca aralıksız yansıtma yapmaya imkan veren bu cihazın böylelikle bir filmi tamamen izlemeye olanak sağladığı söylenebilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi şu an sadece Güney Kore’de satılan bu cihazın bu taraflara gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

İlgili >> Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER