Teknoloji

Samsung, Xiaomi, Oppo ve Vivo Hindistan’da yeniden üretime başlıyor

samsung koronavirüs

Hindistan, mart ayının ortasından bu yana küresel koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için ülke genelinde bir karantina uyguluyor. Alınan önlemler çerçevesinde üretime yönelik çeşitli kısıtlamaları hayata geçiren Hindistan hükümeti, bu kısıtlamalardan bazılarını kaldırmaya hazırlanıyor. Samsung, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi şirketler de kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte Hindistan’daki üretim faaliyetlerine yeniden başlayacak.

Samsung’un Hindistan ofisinden yapılan açıklamada, şirketin Noida’daki fabrikasında üretim çalışmalarının sınırlı kapasitede de olsa yeniden başladığı belirtildi. Xiaomi ise üretim ortağı Foxconn’un Andhra Pradesh’teki tesisinde üretime başlamak için onay aldığını duyurdu.

Oppo da Büyük Noida bölgesinde yer alan tesisinde çarkları tekrar döndürmek için gerekli hazırlıkları yapıyor. Tıpkı Oppo gibi BBK Electronics çatısı altında bulunan Vivo ise şimdiden yüzde 30 kapasiteyle de olsa üretime başlamış durumda.

Samsung, Xiaomi, Oppo ve Vivo, Hindistan akıllı telefon pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu şirketlerin çarkları yeniden döndürmesi, pazarın tekrar canlanması açısından önem taşıyor. E-ticaret kısıtlamaları nedeniyle ülkede nisan ayında neredeyse hiç telefon satılamamış ve yapılması gereken bazı tanıtımlar da bu nedenle ertelenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER