Teknoloji

Samsung yakında Windows Phone 8.1 işletim sistemli telefon çıkarabilir

samsung-windows-phone-120115

Samsung yakında Windows Phone 8.1 işletim sistemli akıllı telefon üreten şirketler arasına katılabilir. Halihazırda büyük ölçüde Android’e odaklanan, ancak bir yandan da televizyon ve akıllı saatleri aracılığıyla Tizen işletim sistemini geliştirmeye çalışan Samsung’un Windows Phone 8.1’i de alternatifleri arasına aldığı söyleniyor.

Samsung daha önce de Windows Phone işletim sistemli telefonlar hazırlamış, ancak Microsoft ile yaşadığı yasal anlaşmazlıklar neticesinde üretimi devam ettirmemişti.

The Korea Times’a konuşan bir kaynak, Samsung’un Windows Phone 8.1 cihazlarının orta segmente ve giriş segmentine yönelik olacağını öne sürdü. Haberde Samsung’un Windows Phone 8.1’in performansına ilişkin çeşitli testler gerçekleştirdikten sonra bu alanda hamle yapma kararı aldığı iddia edildi.

Samsung ve Microsoft arasında Android teliflerinden kaynaklanan yasal anlaşmazlıkların Güney Koreli üreticinin Windows Phone 8.1 işletim sistemli cihazlar hazırlamasına engel olabileceği söyleniyor. Samsung halihazırda ürettiği her Android cihaz için, tıpkı diğer Android üreticileri gibi, Microsoft’a telif ödüyor. Bu konuda yaşanan problemlerin çözülmesiyle birlikte Samsung’un Windows Phone 8.1 cihaz üretim sürecinin hızlanabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER