Teknoloji

Samsung Welt akıllı kemer Kickstarter’da boy gösterdi

samsung weltSamsung, CES 2016’da Creative Labs birimi tarafından geliştirilen bazı akıllı ürün konseptlerini görücüye çıkarmıştı. Söz konusu ürünler içinde en çok dikkat çekenlerden birisi de Welt adını taşıyan akıllı kemer olmuştu. Söz konusu ürün için seçilen isim kulağa garip gelse de, Welt göze çarpmadan modayı daha akıllı hâle getirmesiyle giyilebilir ürünler arasında farklı bir noktaya yerleşme potansiyeli taşıyor. Konsepti tamamen hayata geçirmek için kolları sıvayan geliştirici ekip, bunun için Samsung ile olan bağlarına rağmen Kickstarter üzerinden fon arıyor.

Günümüzdeki giyilebilir ürünlerin büyük çoğunluğu gibi, Welt de fitness ve sağlık takibi üzerine odaklanıyor. Adımları sayabilen Samsung Welt, bel ölçüsünü de mercek altına alıyor. Kemerin daha cezbedici noktası ise aktivite takibinin yanı sıra yemek düzenini izlemeyi de mümkün kılması. Aktivite takibi kullanıcıların ne kadar süredir oturup oturmadığı eksen alınarak yapılıyor. Fazla yemek yenip yenmediğinin gözlemiyse bel ölçüsünden yardım alınarak yapılıyor. Welt’in geliştiricileri, belin kalori alımına göre bir saat içinde genişleyebileceğini belirtti.

Tasarım bakımından Welt, modaya uygun bir aksesuardan beklenenleri yansıtıyor. Kullanıcılar kendi zevkleri doğrultusunda kemeri kişiselleştirebiliyor. Kemerin geniş bir zevk skalasına hitap etmesi amaçlansa da, bazı kullanıcıların kendilerine uygun seçeneği bulamaması ihtimal dahilinde yer alıyor.

Kemerin elektronik aksamının büyük kısmı tokasında bulunuyor. Şarj için de bu bölüme bağlanan microUSB kablosundan faydalanılıyor. Welt için 20 günlük bir pil ömrü vadediliyor.

Samsung Welt için 31 günde 30 bin dolar toplanması amaçlanıyor

Welt için Kickstarter’da 31 gün içinde 30 bin dolar toplanması amaçlanmıştı. Ancak yaklaşık bir gün içinde kemer için belirlenen 30 bin dolar hedefi aşıldı. Kemere uygun bir fiyat karşılığında sahip olmak isteyenler için Kickstarter kampanyası, kaçırılması zor bir fırsat niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER