Teknoloji

Samsung üst düzey LG yöneticisini çamaşır makinelerini sabote etmekle suçluyor

samsung-crystal-blue-241214

Güney Kore’nin iki elektronik devi LG ve Samsung arasındaki rekabetin dozu zaman zaman oldukça yükseliyor. Tarafların bu sefer karşı karşıya gelmesine neden olan iddia ise kulağa fazlasıyla ilginç geliyor. LG’nin CES’te sıklıkla boy gösteren isimlerinden biri olan kıdemli üst düzey yöneticisi Jo Seong-jin’in CES 2015’e katılamama ihtimali bulunuyor. Jo’nun Las Vegas’a gidememe ihtimalini doğuran ise ise Samsung tarafından LG aleyhine açılan bir dava.

CNET’de yer alan habere göre, Samsung’un Jo ve dört LG yöneticisini daha suçladığı dava yüzünden Jo’nun şu an için Güney Kore dışına çıkması mümkün gözükmüyor. Jo ve diğer dört yönetici geçtiğimiz eylül ayında Berlin’de düzenlenen IFA 2014’te Samsung’a ait çamaşır makinelerine kasıtlı olarak zarar vermekle suçlanıyor. Haberde Jo’nun bir elektronik mağazasına girip Samsung’un Crystal Blue serisi çamaşır makinelerini tekmelediği ve makinelerin kapaklarını kırdığı belirtilirken, tüm bu sürecin güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alındığı bilgisi de yer alıyor. Samsung’un iddiasına The Wall Street Journal’a yaptığı bir açıklamayla yanıt veren LG ise rakibinin ürettiği çamaşır makinelerinin yeterince sağlam menteşelere sahip olmadığını öne sürdü. LG, söz konusu açıklamada Samsung’un adını doğrudan kullanmadı.

Benzer bir olayın başka bir elektronik mağazasında daha yaşandığı, LG’nin zarar gören dört makinenin parasını hemen ödemesinin ardından olayın üstünün kapatıldığı; ancak daha sonra Samsung’un LG aleyhine mala zarar verme ve iftira suçlamasıyla dava açtığı öğrenildi. LG’nin söz konusu davaya başka bir davayla karşılık verdiği ve makinelere asıl zarar verenin bir Samsung çalışanı olduğunu öne sürdüğü belirtildi.

İLGİLİ HABERLER