EğlenceManşetler

Samsung Smartphone GamePad oyun kumandası gelecek ay Türkiye’de

Galaxy kullanıcılarına daha iyi bir oyun deneyimi sunmak isteyen Samsung geçtiğimiz günlerde Smartphone GamePad adı verilen oyun kumandası aksesuarını ve buna bağlı olarak çalışan Mobile Console uygulamasını duyurmuştu. GamePad oyun konsolu Avrupa’da piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra Türkiye’ye geliyor.

samsung-smartphone-gamepad-301213 (650 x 434)

Samsung Smartphone GamePad ekran büyüklüğü 4 inç ile 6.3 inç arasında değişen ekranlara sahip olan cihazlarla kullanılabiliyor. Kullanıcılar Galaxy cihazlarını HDMI kablo veya Allshare Screen Mirroring üzerinden televziyonlara bağlayarak ev oyun konsolu deneyimi de elde etme fırsatına sahip oluyor.

GamePad’i Galaxy Note 3, S4, Note II ve S III gibi Android 4.3 Jelly Bean ile çalışan Galaxy cihazlarıyla kullanılabiliyor. Bağlantı Bluetooth üzerinden gerçekleşirken, eşleştirme işlemi NFC ile daha kolay hâle getiriliyor.

GamePad’in üstünde yer alan PLAY tuşuna basıldığında açılan Mobile Console uygulaması da GamePad ile uyumlu tüm oyunlara kolaylıkla erişme fırsatı sağlıyor. Mobile Console çok çeşitli kategorilerde birçok oyun sunuyor: “EA Need for Speed Most Wanted”, “Gameloft Asphalt 8: Airborne” gibi geleneksel yarış oyunlarının yanı sıra, “Gameloft Modern Combat 4: Zero Hour” gibi savaş oyunları, “SEGA Virtua Tennis Challenge” gibi spor oyunları ve “Ubisoft Prince of Persia: The Shadow and the Flame” gibi aksiyon oyunları, bu platformda yer alan örneklerden bazıları. Mobile Console, Samsung Apps üzerinden veya GamePad’in “PLAY” butonu kullanılarak indirilebiliyor. İlk kurulumda 35 özel oyunla birlikte gelen Mobile Console’a 2014’te çok sayıda yeni oyun eklenecek.

Bazı Avrupa ülkelerinde hali hazırda satışa sunulan GamePad, Türkiyede Ocak 2014’te 219 TL’lik fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Samsung Smartphone GamePad’in detaylı incelemesi de çok yakında Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER