Teknoloji

Samsung Nexus 10 benzeri Roma tabletin hazırlıklarını yapıyor

Samsung’un önümüzdeki aylarda beklenen Galaxy Tab 3 8.0 ve 10.1 tabletleriyle ilgili son detaylar Yunan teknoloji blogu Techblog.gr tarafından açığa çıkarılmıştı. Site şimdi de Güney Koreli şirketin bir başka tablet planıyla ilgili detayları açık etti. Roma kod adıyla anılan bu tablet Samsung’un Nexus 10 benzeri başka bir tabletin hazırlıklarını yaptığını gösteriyor.

samsung-nexus-10-tablet10.1 inç, 2560 x 1600 çözünürlüklü ekrandan çift çekirdekli Exynos 5 işlemciye kadar, Roma’nın teknik özellikleri Nexus 10’unkine bir hayli benziyor. RAM, kamera özellikleri gibi unsurlar açısından da Roma ile Nexus 10 birbiriyle uyuşuyor. Belki Samsung, bu tablete çift çekirdekli işlemci yerine sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa ekleyerek biraz daha güç katsa iyi olabilir. Tabii ki, iki tablet arasında da farklılıklar var gibi görünüyor. Örneğin bir microSD kart yuvasına sahip olmayan Nexus 10’un aksine Roma’da genişleme yuvası bulunuyor. Öte yandan HSPA+ bağlantı desteği sayesinde tableti hareket hâlindeyken de özgürce kullanmak mümkün olacak gibi görünüyor.

Nexus 10 ve Roma arasındaki bir başka farklılık da dış görünüşle ilgili olabilir. Roma’nın Nexus 10’dan daha hafif ve çok az daha ince olacağı görünüyor. İnce olmasına karşın Roma kod adlı tablet 9000 mAh kapasiteli bataryadan ödün vermeyecek gibi görünüyor.

İlgili >> Techblog.gr

İLGİLİ HABERLER