Teknoloji

Samsung’un profesyonellere özel fotoğraf makinesi Samsung NX1 Türkiye’de

samsung-nx1-hizli-bakis-022

Samsung’un profesyonel seviyedeki dijital fotoğraf makinesi NX1, Türkiye’deki tüketicilerle buluşuyor. 15fps kesintisiz AF çekim özelliği, 205 Faz Algılama noktalı Auto Focus (AF) System III otomatik odaklama sistemi ve 28MP APS-C BSI CMOS Sensor’ü ile NX1 yeni DRIMe V Image Processor görüntü işleyicisi, gelişmiş renk üretimi ve gürültü azaltma özelliğiyle öne çıkıyor. Ürün, profesyonel görüntüleme hızını güçlü çekirdeklerle sağlıyor. Ayrıca NX1 harici herhangi bir donanıma gerek olmaksızın 4K UHD video kayıt desteği sunuyor.

Samsung’un yeni 205 Faz Algılama noktalı NX Auto Focus (AF) System III otomatik odaklama sistemi ile en özel anlar göz açıp kapayana kadar geçse de NX1’in AF hızı (0,055 san) bu anları yakalayıp, yıllarca bütün detaylarıyla hatırlamanızı sağlıyor. Ayrıca sektörde lider konumda olan 15FPS kesintisiz çekim özelliği, NX1 kullanıcılarının hareketli sahneleri kesintisiz olarak izlemelerini ve çekmelerini sağlıyor.

Geniş Faz Algılama, aynı zamanda NX1’in, kadrajın neresinde olursa olsun bütün nesneleri içgüdüsel olarak takip edebilmesi anlamına geliyor. Fotoğrafçılar enstantaneleri tekrar etmeye gerek kalmadan en hızlı anları bile yakalayabiliyor. Bu teknoloji özellikle video meraklıları için ideal. NX1 film çekimi sırasında da Faz Algılamalı AF olanağı sağlıyor, böylece ortaya sağlam ve sarsıntısız görüntüler çıkıyor.

NX1’in hareketli sahneleri yakalamadaki ustalığı, görüntüyü otomatik olarak en doğru anda çeken yeni akıllı Samsung Auto Shot (SAS) özelliği ile daha da artıyor. NX1’in yeni DRIMe V işlemcisi sayesinde ileri donanım algoritmaları, yüksek hızlı hareketleri tanıyabiliyor ve deklanşör gecikmesini gerçek zamanlı hale getiriyor.

NX1’de ayrıca, yeni geliştirilen ve mikro lens cihazıyla Back Side Illumination (Arka Alan Aydınlatma-BSI) özelliğine sahip 28MP APS-C Sensör yer alıyor. Sıradan CMOS sensörleriyle karşılaştırıldığında BSI, lens ile sensörler arasındaki yolu açık tutarak, her piksele daha fazla ışık ulaşmasını sağlıyor ve böylece gürültüyü daha etkin şekilde azaltarak sinyal gürültü oranının düşmesini sağlıyor. Bunun sonucunda NX1 kullanıcıları loş ışıkta bile asla mükemmelden vazgeçmek zorunda kalmıyor.

NX1, ISO 100-25600 ve 51200’e geliştirilmiş ISO destekliyor ve karanlık ortamlarda bile iyi ışık almış, az gürültülü görüntüler yakalamanızı sağlıyor. Ayrıca özellikle NX1 için tasarlanan yeni teknoloji sayesinde fotoğraf makinelerinin ürettiği ve çıplak gözle görülemeyen belirsiz gürültü ortadan kaldırılabiliyor.

NX1, HEVC Codec’li 4K ve Ultra HD (UHD) video’yu destekliyor ve hareket yakalamada daha fazla esneklik sağlıyor. UHD, Full HD’den dört kat daha yüksek çözünürlüğe sahip ve bu NX1’de çekilen videoların pürüzsüz ve etkileyici kalitesine yansıyor. Mevcut en ileri küçültme teknolojisi olan HEVC Codec (H.265) NX1’in içinde yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde video filmler daha verimli biçimde saklanıyor, yüksek kaliteli videolar kaliteden ödün verilmeden yarı boyutuna ve H.264’lik bit hızına küçültülüyor. 4K filmlerin kurgusu için dönüştürme yazılımı da eklenen NX1, post-prodüksiyon ihtiyaçları için de ideal.

NX1’in son derece dayanıklı magnezyum alaşımlı gövdesi deneyimli fotoğrafçıların alışık olduğu sağlam ve güçlü tutuş hissini sunuyor. Daha fazla seçenek arayanlar (ayrı satılan) özel tasarlanmış dikey tutuş aksesuarını da edinebilirler. Bu aksesuar, daha büyük bir pilin kullanılmasını sağlarken, dikey ve yatay çekimlerin de daha kolay yapılmasını sağlıyor. NX1, toz ve su sıçramalarına dayanıklı olmasını kauçuk contalar ve bağlantı yerleri sayesinde dış çekim koşulları için de uygun.

Elektronik Vizör (EVF) 2,36 milyon noktaya sahip XGA OLED ekrandan oluşuyor ve kullanıcılara son derece canlı ve insanı sarmalayan bir göz hissiyatında çekim deneyimi yaşatıyor. NX1’in EVF’yi destekleyen DRIMe V görüntü işlemcisi, deklanşör gecikme süresini 0,005 saniyeye indiriyor. Böylece EVF çekilen sahneyi neredeyse hiç gecikme olmadan, gerçek zamanlı olarak yansıtıyor.

Dokunmatik 3 inç FVGA Super AMOLED ekran parlak ve doğal bir aydınlatmaya sahip. Üzerinde LCD panel bulunan tek kompakt kamera sistemi olan NX1’in UI senkronize durum ekran penceresi, çekim hızı ve pil durumu gibi birçok gelişmiş fotoğraf makinesi ayarını gösteriyor. Böylece fotoğraf makinesi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde kumanda edilebiliyor.

samsung-nx1-hizli-bakis-016

Wi-Fi özelliği bulunan NX1 en hızlı ve ileri bağlanabilirlik özelliklerine ek olarak, kablosuz yayın üzerinden kullanıcıların UHD TV’de 4K filmler izlemesini mümkün kılıyor. Olağanüstü veri aktarım hızıyla kullanıcılar, herhangi bir gecikme olmadan, hem büyük fotoğrafları hem de Full HD videoları aktarabiliyor. Ayrıca NX1 dünyanın ilk Bluetooth desteğine sahip fotoğraf makinesi olma özelliğine sahip.

Yeni 50-150mm 2,8 S ED OIS lens, NX1’le mükemmel uyum içinde çalışan profesyonel bir telefoto lensi. Ultra hızlı F2,8 diyafram açıklığı ve 35 mm’ye denk gelen 77-231 mm odak aralığı ile bu çok amaçlı S-serisi lens; spor, yaban hayatı ve portre çekimi gibi farklı senaryolar için ideal. Ek özellikler arasında 4,5 duruşa kadar (orta aralıkta, CIPA standardına göre) Advanced Multi-Axis Optical Image Stabilization (İleri Çok Eksenli Optik Görüntü Sabitleme – OIS) sistemi, Samsung Ultra Precise Stepping Motor (UPSM) ve Samsung Hyper Shield (SHS) tarafından sağlanan, toz ve su sıçramalarına karşı dayanıklılık da yer alıyor.

Samsung NX1’in, Türkiye pazarı için tavsiye edilen gövde satış fiyatı 3.999 TL, gövde + 16-50 mm lens fiyatı ise 6.999 TL olarak belirlendi.

samsung-nx1-hizli-bakis-023
samsung-nx1-hizli-bakis-021

samsung-nx1-hizli-bakis-020

samsung-nx1-hizli-bakis-019

samsung-nx1-hizli-bakis-018

samsung-nx1-hizli-bakis-017

samsung-nx1-hizli-bakis-015

samsung-nx1-hizli-bakis-014

samsung-nx1-hizli-bakis-013

samsung-nx1-hizli-bakis-012

samsung-nx1-hizli-bakis-011

samsung-nx1-hizli-bakis-010

samsung-nx1-hizli-bakis-009

samsung-nx1-hizli-bakis-008

samsung-nx1-hizli-bakis-007

samsung-nx1-hizli-bakis-006

samsung-nx1-hizli-bakis-005

samsung-nx1-hizli-bakis-004

samsung-nx1-hizli-bakis-003

samsung-nx1-hizli-bakis-002

samsung-nx1-hizli-bakis-001

İLGİLİ HABERLER