Teknoloji

Samsung Note 9’da Bixby’nin yanlışlıkla açılmasını önlüyor

samsung galaxy note 9

Samsung‘un Note 9‘a getirmeye başladığı en son güncellemeyle birlikte Bixby’yi, solda yer alan özel tuşuna art arda iki kez basarak etkinleştirmek mümkün oluyor.

Önceleri sesli asistanı etkinleştirmek için tuşa tek bir basma yeterli oluyordu. Ancak bu durum Bixby‘nin yanlışlıkla açılmasına neden oluyordu. Samsung’un bu tuşun işlevini tamamen kapatma imkanı sunmadığı bir ortamda bu durum pek de tercih edilesi değildi.

Samsung’un üst sınıf telefonlarında yer alan özel Bixby düğmesi, geldiğinden beri tartışmalara konu oluyor. Bunda Bixby’nin rakipleri Google Asistan, Alexa ve Siri karşısında geride olmasının etkisi var.

Aslında Galaxy S8‘de bu tuşla ilk kez tanıştığımızda, Bixby tuşunu kamera veya başka bir işleve atamayı sağlayan çeşitli üçüncü taraf çözümler vardı. Ancak Samsung bunları engelledi. Yine de daha sonra, Bixby düğmesinin ekran kapalıyken işlemesini tamamen devre dışı bırakacak bir imkan getirdi.

Bu arada, Bixby’nin Türkçe dil desteğine sahip olmadığını, şu anda sadece Korece, Amerikan İngilizcesi ve Çince dillerinde kullanılabildiğini belirtelim. Buna rağmen, Türkiye’deki telefonlarda da Bixby açık ve İngilizceyle anlaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER