Teknoloji

Samsung Note 7’nin ardından yine büyük kapasiteli pilin reklamını yapıyor

samsung pil

samsung note 7Galaxy Note 9 için geri sayımda sonlara yaklaşılırken, Samsung da yavaş yavaş yeni telefonuyla ilgili ipuçları vermeye başladı. Bu ipuçlarından birisi, Güney Koreli şirketin yeniden büyük pili öne çıkaracağını gösteriyor. Samsung Note 7 fiyaskosunun ardından telefonlarının pil kapasitesine dikkat çekmiyordu.

Güney Koreli elektronik devi tarafından yayınlanan son video, Note 9’da Note 8’e kıyasla daha büyük kapasiteli bir pilin kullanılacağına işaret ediyor. Bazı kaynaklar, söz konusu pilin kapasitesinin 4000 mAh olabileceğini belirtiyor.

Samsung’un lanetli telefonu Note 7’de 3500 mAh kapasiteli bir pil bulunuyordu. Telefonun pil nedeniyle aşırı ısınması ve patlaması, şirketin telefonu geri çağırmasına ve piyasadan çekmesine neden olmuştu. Bu süreçte Note 7’nin uçaklara alınmaması da şirketin imajına kötü bir darbe vurmuştu. 2016’nın son çeyreğini imajını düzeltmeye çalışmakla geçirmişti. Samsung 2017’de çıkarttığı Note 8’de ise pil kapasitesine vurgu yapmaktan vazgeçmiş ve cihaza 3300 mAh kapasiteli bir pil yerleştirmişti.

Samsung Note 7 yüzünden yaşadıklarının şokunu atlatmış gibi görünüyor. Note 9’a daha büyük bir pil yerleştirmekle yetinmeyen şirket, bir yandan da bunu önemli bir satış noktası olarak öne çıkaracağa benziyor. Galaxy Note 9’u S9+’tan ayırmak isteyen Samsung için S Pen’in yanına daha büyük kapasiteli pili eklemek de mantıklı bir tercih olarak değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER