Teknoloji

Samsung, kendi kendine tamir programını genişletiyor

Samsung, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 modellerini kapsayan kendi kendine tamir programını genişletiyor. Bu ay, bu iki katlanabilir cihaz, tüm S23 serisi, Galaxy Tab S9 serisi ve Galaxy Book 2 Pro serisine katılıyor. iFixit ile yapılan bir ortaklık sayesinde gerçekleşen bu program, başlangıçta yalnızca S20, S21 ve Tab S7 cihazlarını destekliyordu. 2023’ün başlarında S22 serisi ve bazı Galaxy Book Pro modelleri eklendi. Şimdi, tüm amiral gemisi S23 ve katlanabilir serileri, kendi kendine tamir edebileceğiniz aileye katılıyor.

Galaxy katlanabilir cihazları henüz iFixit’in sayfasında listelenmediğinden, fiyatlar hakkında bir bilgi yok. Ancak Google Pixel Fold’un iFixit ortaklığı aracılığıyla büyük iç ekranını tamir etmek için yaklaşık 900 dolarlık bir parça kiti maliyeti olduğunu düşünürsek, bu işlemin ucuz olmadığını tahmin edebiliriz.

Kendi kendinize tamir edebileceğiniz Samsung cihazlarının tam listesi aşağıda yer alıyor ve belirli bir modelinizle ilgili ayrıntılar için iFixit’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Galaxy Serisi Cihazlar Kendi Kendine Tamir Programında

Geçen yaz başlatılan Samsung’un kendi kendine tamir programı, Galaxy müşterilerine, ekran hasar gördüğünde veya arka cam çatladığında kendi cihazlarını tamir etmeleri için gereken her şeyi sunuyor. Program, şarj portları, hoparlörler, SIM tepsileri ve telefonlar ile tabletlerdeki düğmelerin yanı sıra şirketin dizüstü bilgisayarlarının bazı parçalarının tamiri konusunda da yardımcı olabilir.

Samsung ayrıca, programın Danimarka, Yunanistan, Macaristan ve Portekiz’e genişletilmesiyle daha fazla Avrupa müşterisinin kendi kendine tamir kitlerine erişim sağlayacağını duyurdu.

Video: Samsung Galaxy Z Flip 5 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER