Teknoloji

Samsung katlanabilir telefon satışlarını artırmak için yeni bir yöntemi test ediyor

galaxy z fold 2 inceleme 3 samsung katlanabilir telefon

2021 yılında Note serisi telefon çıkarmayacak olan Samsung için katlanabilir telefon satışlarını artırmak büyük önem taşıyor. Note 21 yerine ağustos ayında Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerini çıkaracak olan Güney Koreli şirket, böylelikle 2021’deki amiral gemisi portföyünü tamamlayacak.

Katlanabilir telefon fiyatlarının yüksek olması, bu cihazların satışını zorlaştıran bir faktör olarak göze çarpıyor. Bu zorlukları aşmak için Galaxy Z Fold 2 ile birlikte farklı promosyon modellerini test eden Samsung, Galaxy Z Fold 3 ile birlikte katlanabilir telefon satışlarını artırmak için yeni bir yolu daha deneyecek gibi görünüyor.

Samsung katlanabilir telefonlar için ABD’de 14 gün olan deneme süresini 100 güne çıkarmıştı. Şirket, İngiltere’de de 60 günlük bir deneme süresi imkanı sunmuştu. Samsung Galaxy Z Fold 2 ve orijinal Z Flip’in fiyatlarında indirime gitmişti.

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3’ün çıkışına yaklaşık iki ay kalmışken Samsung, Brezilya’da yeni bir yöntemi daha test etmeye başladı. Sigorta şirketi Porto Seguro ile iş birliğine giden Samsung, Galaxy Z Fold 2’nin bir yıl boyunca aylık ücretler karşılığında kullanımını mümkün hâle getirdi. Kullanıcılar bu bir yıllık sürenin sonunda cihazı kullanmaya devam edebilecek, vazgeçebilecek veya bir üst modele geçiş yapabilecek. Bu yöntem Apple’ın iPhone için ABD’de uyguladığı yükseltme programına bir hayli benziyor.

Brezilyalılar aylık 499 real (846,50 TL) ödeyerek Galaxy Z Fold 2’yi kullanabilecek. Bir yılın sonunda abonelik yenilenebilecek veya Fold 2 verilip Fold 3’e geçiş yapılabilecek. Fold 2’yi iade etmek veya kalan bedeli ödeyerek telefonun tamamen sahibi olmak da seçenekler arasında bulunuyor.

Samsung için bu yöntem daha fazla katlanabilir telefon satmakta etkili olabilir. Şirket, Brezilya’da aynı imkanı ocak ayında tanıttığı S21 modelleri için de sunuyor.

İLGİLİ HABERLER